Τα πλαστικά μιας χρήσης στις θάλασσες και τις ακτές, η ρύπανση από τα  μικροπλαστικά, οι επιπτώσεις της πλαστικής ρύπανσης στα οικοσυστήματα και η νομοθεσία για την αντιμετώπιση του προβλήματος των πλαστικών, είναι μερικά από τα θέματα της τηλε-ημερίδας που διοργανώνει η Οικολογική Κίνηση Πάτρας. Έχει τίτλο «Τα πλαστικά στο φυσικό περιβάλλον ΚΑΙ…στην εποχή του Covid-19», θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη  10 Μαρτίου 2021 στις 6.00 μμ υπό την αιγίδα του πανεπιστημίου Πατρών.

Η ημερίδα είναι ανοιχτή στο κοινό και γίνεται με στόχο τη συμβολή στη μεθοδική προσέγγιση του προβλήματος και την ενημέρωση των πολιτών και θα φιλοξενηθεί  σε e-πλατφόρμα του Πανεπιστημίου Πατρών και συγκεκριμένα στη διεύθυνση: https://upatras-gr.zoom.us/j/98702680416

 

Χαιρετισμό εκ μέρους του Πανεπιστημίου Πατρών θα απευθύνει ο Αντιπρύτανης Έρευνας και Ανάπτυξης κ. Παναγιώτης Δημόπουλος, ενώ συντονιστής της συζήτησης θα είναι ο δημοσιογράφος κ. Κωνσταντίνος ΜάγνηςΔιευθυντής της εφημερίδας «Πελοπόννησος».

ΠΛΑΣΤΙΚΑ 1 plásticos-mediterráneo

Εισηγητές θα είναι οι κ.κ:

Δρ. Γιώργος Παπαθεοδώρου καθηγητής του Τμήματος Γεωλογίας και Κοσμήτορας της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστήμιου Πατρών.

Δρ. Ελένη Καμπέρη, Διευθύντρια Ερευνών στο Ινστιτούτο Ωκεανογραφίας του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων (ΕΛΚΕΘΕ)

Δρ. Χρυσή Καραπαναγιώτη, Αναπληρώτρια καθηγήτρια του Τμήματος Χημείας  του Πανεπιστημίου Πατρών.

Αναστασία Μήλιου Διευθύντρια Έρευνας του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος»

Γιώργος Κανέλλης, εκπαιδευτικός, εκπρόσωπος της ΟΙ.ΚΙ.ΠΑ.

Η τηλε-ημερίδα γίνεται με αφορμή τον επετειακό γιορτασμό των  35 χρόνων λειτουργίας της ΟΙ.ΚΙ.ΠΑ. και των 30 χρόνων από την έκδοση της οικολογικής εφημερίας «εν αιθρία» και εντάσσεται στο πλαίσιο της συμφωνημένης συνεργασίας Πανεπιστημίου Πατρών – ΟΙ.ΚΙ.ΠΑ.  με στόχο την προώθηση των περιβαλλοντικών στόχων μέσω της Επιστήμης.

Πηγή: patrastimes.gr