Την επαναφορά της θανατικής ποινής, την απελευθέρωση των κανόνων εμπλοκής της Αστυνομίας και αυστηροποίηση των ποινών ζήτησε ο Κυριάκος Βελόπουλος μετά το έγκλημα στα Γλυκά Νερά.

«Όποιος διέπραξε αυτό το έγκλημα είναι κάθαρμα. Και αν αυτοί συλληφθούν τώρα, σήμερα, θα εκμεταλλευτούν τις ευεργετικές διατάξεις που ισχύουν. Εμείς υποστηρίζουμε ότι αυτοί δεν πρέπει να ξαναδούν ήλιο. Αλλάξτε τώρα το νομοθετικό πλαίσιο. Αυτό που λέτε εσείς είναι να πάνε φυλακή για 20 χρόνια. Μα αυτοί σήμερα είναι 30 χρόνων και όταν βγουν από τη φυλακή θα είναι 50. Γιατί να βγουν;

Όποιος σκοτώνει ένα νέο άνθρωπο, μια μωρομάνα, όποιος βιάζει παιδί πρέπει να καταδικάζεται σε θάνατο. Και μην μου πείτε ότι δεσμεύεστε από την ΕΕ. Μην επικαλείστε κάθε φορά την ΕΕ. Γιατί αν υπήρχε πραγματικό ευρωπαϊκό δίκαιο δεν θα υπήρχαν Τούρκοι σε Κυπριακό έδαφος», ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στη Βουλή, επί του σχεδίου νόμου του υπουργείου Οικονομικών για τις χρηματοδοτικές εταιρείες συμμετοχών και τα πιστωτικά ιδρύματα.

Επίσης επανέλαβε την πρότασή του να αποζημιωθεί η μητέρα της Μυρτούς.

«Πριν από λίγες ημέρες έστειλα επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής για την υπόθεση της Μυρτούς. Έχουμε αποζημιώσει όλους όσοι είχαν θύματα, όπως οι οικογένειες του Φύσσα και του Γρηγορόπουλου. Και καλά κάναμε. Την μητέρα της Μυρτούς όμως γιατί δεν την αποζημιώνουμε; Το παιδί έμεινε ανάπηρο και η μάνα παλεύει νυχθημερόν και κανείς δεν σκέφτηκε να την βοηθήσουμε. Έστειλα για το θέμα αυτό επιστολή στον πρόεδρο της βουλής και ζητώ να βρεθεί μια καλή δουλειά για την γυναίκα αυτή και να αποζημιωθεί. Όχι να πετάμε τα παιδιά των Ελλήνων στα σκουπίδια», είπε ο κ. Βελόπουλος, σημειώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Έχουμε μια αστυνομία λοβοτομημένη. Κανονικά οι αστυνομικοί έπρεπε να έχουν βαρέα ανθυγιεινά, γιατί τρέχουν όλη τη μέρα στους δρόμους και κινδυνεύει η ζωή τους. Πρέπει να απελευθερωθούν οι κανόνες εμπλοκής. Οι αστυνομικοί πρέπει να έχουν τέηζερ, το οποίο δεν αφαιρεί ζωή αλλά ακινητοποιεί τον εγκληματία. Να εφοδιαστούν με αλεξίσφαιρα γιλέκα. Και κυρίως, να πάρετε πίσω όλους τους αστυνομικούς που φυλάνε πολιτικούς, ψευτοεπιχειρηματίες, καναλάρχες και διάφορους πλούσιους. Αυτοί έχουν χρήματα, να πληρώσουν ιδιωτικές εταιρείες για να έχουν φύλαξη εφ’ όσον το θέλουν» πρόσθεσε.

Να σταματήσει η πολεμική σύρραξη στη Μέση Ανατολή

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης αναφέρθκηε ακόμα στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή λέγοντας ότι «εμείς θα ευχηθούμε να πρυτανεύσει η λογική και να σταματήσει η πολεμική σύρραξη εκατέρωθεν».

«Θα πρέπει όμως να καταλάβουμε όλοι ένα ιστορικό γεγονός. Γνωρίζετε ότι οι Ισραηλινοί απαγορεύεται να πάνε σε δικό τους ναό στο ιερό όρος, γιατί οι μουσουλμάνοι έχουν στήσει εκεί τζαμιά; Πάνω στο ναό των Ισραηλινών. Από τότε που στήθηκαν τα τζαμιά οι Ισραηλινοί απαγορεύεται να πάνε εκεί και να προσκυνήσουν. Φανταστείτε λοιπόν οι Μουσουλμάνοι να έκαναν τζαμί στην Ακρόπολη και να μην μπορούσαμε εμείς να πάμε στον Παρθενώνα να τον δούμε. Πρέπει όμως να δούμε ποιος υποθάλπει τις επιθέσεις Παλαιστινίων κατά των Ισραηλινών. Και αυτός είναι ο Ερντογάν. Αυτός προμοτάρει τους Παλαιστινίους. Αν κάποιος θέλει λοιπόν να κάνει παντιέρα υπέρ κάποιων που τάσσονται με τον Ερντογάν πρέπει να γνωρίζει ότι κάνει λάθος. Επίσης, τα παιδιά των Ισραηλινών δεν είναι παιδιά; Μόνο των Παλαιστίνιων τα παιδιά σκοτώνονται; Γι’ αυτό εμείς λέμε: ειρήνη μεταξύ των δύο πλευρών. Ιστορικά όμως το Ισραήλ έχει δίκιο», τόνισε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.

Συνεχίζοντας ο κ. Βελόπουλος ζήτησε αυστηροποίηση των ποινών, επαναφορά της θανατικής ποινής και απελευθέρωση των κανόνων εμπλοκής της Αστυνομίας, με αφορμή το έγκλημα στα Γλυκά Νερά.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης αναφέρθηκε επίσης στην υπόθεση Ζήμενς. «Το ελληνικό δικαστήριο απεφάνθη: Τα χρήματα τα πήρε το ΠΑΣΟΚ. Στην φυλακή δεν μπήκε κανείς. Λεφτά δεν πήρε το κράτος. Και η υπόθεση έκλεισε. Η Ελληνική Λύση λέει: Όποιος ακουμπήσει δημόσιο χρήμα μπαίνει στην φυλακή ισόβια».

Συνεχίζοντας κατηγόρησε την κυβέρνηση για διακρίσεις σε βάρος των χριστιανών.

«Δεν σας έκανε εντύπωση, εσάς στη ΝΔ, ότι για πρώτη φορά δεν αποδόθηκαν τιμές κράτους στο Άγιο Φως; Τον Ζάεφ τον υποδέχεστε. Το Άγιο Φως; Στη Λέσβο στις 26 Απριλίου που γιόρταζαν το ραμαζάνι στήθηκαν τραπέζια με εκατοντάδες Μουσουλμάνους, χωρίς κανένα μέτρο ασφαλείας, μάσκες, αποστάσεις κλπ, ο ένας πάνω στον άλλον, για να γιορτάσουν. Αντίθετα όμως σας πείραξε ο Επιτάφιος και η Ανάσταση. Πείτε μου σε ποια σοβαρή χώρα διακόπτεται ποδοσφαιρικός αγώνας για να προσευχηθούν οι Μουσουλμάνοι παίκτες; Εδώ στην Ελλάδα έγινε. Αν το απαιτούσαν αυτό ορθόδοξοι θα τους λέγατε Χριστιανο-Ταλιμπάν. Εγώ όμως θέλω μια Ευρώπη που να ανέχεται όλους. Και η Ελλάδα θα είναι ανεκτική αλλά πάνω απ’ όλα θα είναι Ελληνική και Χριστιανική. Επίσης, έχω εδώ τις ευχές που έστειλε το υπουργείο Παιδείας για το Πάσχα σε Εβραίους και για το Ραμαζάνι σε Μουσουλμάνους. Οι Χριστιανοί; Τίποτα για τους Χριστιανούς; Δεν γιόρταζαν Πάσχα; Τι είναι οι Χριστιανοί; Αποπαίδια;».

Τέλος ο κ. Βελόπουλος διερωτήθηκε «πόσο στοιχίζουν στη χώρα οι Ανεξάρτητες Αρχές» και άσκησε κριτική στον υπουργό Εργασίας.

«Ο κ. Χατζηδάκης καταργεί την επιθεώρηση εργασίας για να κάνει μια ανεξάρτητη αρχή και να διορίσει δικούς του ανθρώπους. Μα ο δημόσιος τομέας είναι μηχανισμός που υπηρετεί τον πολίτη, δεν είναι κομματική λεία. Το πρόβλημα είναι ότι δεν βλέπετε τους πραγματικούς δείκτες. Είχαμε αύξηση των εισαγωγών. Και όταν το εμπορικό έλλειμμα διογκώνεται έχουμε πρόβλημα με το ισοζύγιο. Κάντε κάτι να παράξετε πλούτο. Δημιουργήστε τις προϋποθέσεις παραγωγής πλούτου. Το έλλειμμα του προϋπολογισμού έφθασε το 21,7% τον Μάρτιο. Οι καταστηματάρχες πληρώνουν δημοτικά τέλη ενώ τα μαγαζιά τους ήταν κλειστά. Υπάρχουν και προσαυξήσεις στα τέλη για όσους δεν μπορούν να πληρώσουν. Μα δεν φταίνε οι επιχειρηματίες. Εσείς δώσατε εντολή να κλείσουν. Εσείς κάνατε το lockdown. Εμείς λέγαμε όχι. Να κάνετε κούρεμα στις προσαυξήσεις, να κάνετε διαγραφές, να κάνετε δόσεις», κατέληξε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.

Πηγή: patrastimes.gr