Παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη πραγματοποιούνται σήμερα οι λατρευτικές εκδηλώσεις προς τιμήν της πολιούχου της πόλης του Αιγίου και του Δήμου Αιγιαλείας, Παναγίας Τρυπητής.

Ο Υπουργός θα είναι παρών κατά την Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, κατά την οποία θα χοροστατήσουν οι Μητροπολίτες Σερβιών και Κοζάνης κ. Παύλος, Καλαβρύτων κι Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος και πρώην Καλαβρύτων κι Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Ο Όρθρος και η Αναστάσιμη Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, θα ολοκληρωθεί στις 10.30 το πρωί, ενώ ακολούθως,  προγραμματίζεται από την Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων κι Αιγιαλείας η περιφορά της εικόνας χωρίς πομπή, αρχικά με πεζή λιτανεία στις πέριξ του ναού οδούς και ακολούθως με την εικόνα να τοποθετείται πάνω σε όχημα που θα περάσει από κεντρικές οδούς της πόλης για την ευλογία των πιστών. Η διαδρομή του ειδικού οχήματος περιλαμβάνει περιμετρικές οδούς της πόλης, Νοσοκομείο Αιγίου, παραλιακή οδό Ζωοδόχου Πηγής και επιστροφή από Ταξιαρχών, Κλ.Οικονόμου και Μητροπόλεως.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα ακολουθιών, στις 6.30 το απόγευμα θα τελεστούν Εσπερινός και Ιερά Παράκληση, ενώ η απόδοση της εορτής θα τελεστεί στις 7 το απόγευμα της Κυριακής του Θωμά.

Τονίζεται πως όλες οι θρησκευτικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν τηρουμένων των μέτρων που έχει ορίσει η πολιτεία για τον επιτρεπόμενο αριθμό πιστών και τη χρήση διπλής μάσκας από όλους εντός του ναού, πλην των ιερέων και ιεροψαλτών οι οποίοι πάντοτε πριν από κάθε λειτουργία κάνουν υποχρεωτικά self test και γι’αυτό εξαιρούνται από τη χρήση μάσκας.

Υπενθυμίζεται ότι καταστήματα και υπηρεσίες σε όλο το Δήμο Αιγιαλείας θα είναι κλειστά την Παρασκευή, λόγω της γιορτής.

Πηγή: patrastimes.gr