Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα Δικαστήρια, έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου, ημέρα εκδίκασης των νέων ασφαλιστικών μέτρων για τον διορισμό προσωρινής διοίκησης στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας, μετά από σχετικό αίτημα της ΓΣΕΕ.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:

Για άλλη μια φορά, η πολλοστή μέσα σε λίγους μήνες, οι απαξιωμένοι και νόθοι εργατοπατέρες της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ στην Πάτρα, στέλνουν στα δικαστήρια τη Διοίκηση του ΕΚΠ ζητώντας το διορισμό Προσωρινής Διοίκησης.

Στο συγκεκριμένο αίτημα που είχαν καταθέσει τον Ιούλιο, το μονομελές Πρωτοδικείο Πατρών απέρριψε με Προσωρινή Διαταγή την αίτησή τους, καθώς σήμερα υπάρχει νόμιμα εκλεγμένη Διοίκηση.

Συνεχίζουν το «δικό τους βιολί».

Η πανδημία συνεχίζει να φουντώνει με τα νοσοκομεία να στενάζουν, και την ίδια στιγμή η κυβέρνηση μετατρέπει το εμβόλιο από όπλο σε μέσο εκβιασμών και απολύσεων βγάζοντας σε αναστολή εργασίας εκατοντάδες υγειονομικούς από τα νοσοκομεία της Πάτρας. Κουβέντα για όλα αυτά από τους δήθεν συνδικαλιστές…..

Οι εργοδότες συνεχίζουν με τις ευλογίες της κυβέρνησης να μην παίρνουν κανένα μέτρο προστασίας στους χώρους δουλειάς, να τρομοκρατούν και να απειλούν. Οι εργαζόμενοι στοιβάζονται μέσα στις επιχειρήσεις και τα λεωφορεία. «Άχνα» δεν βγάζουν πάλι για όλα αυτά….

Κυβέρνηση και εργοδοσία εξαπολύουν μια άνευ προηγουμένου επίθεση στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα με στόχο να υπάρξει σιγή νεκροταφείου, να μην υπάρξουν αντιδράσεις στην υλοποίηση του αντεργατικού σχεδιασμού, να μην οργανώνεται η πάλη των εργαζομένων διεκδικώντας τα δικαιώματα και τις σύγχρονες ανάγκες τους. Προσπαθούν να βάλλουν χέρι με νόμους και διατάγματα στα συνδικαλιστικά μας δικαιώματα, στην ίδια τη λειτουργία και δράση των συνδικάτων, στο ίδιο το δικαίωμα της απεργίας. Ξανά άφαντοι όλοι αυτοί που δήθεν εκπροσωπούν χιλιάδες εργαζομένους….

Δεν μας κάνει εντύπωση! Λογικό να μην βγάζουν «άχνα» για όλα τα παραπάνω, αφού σιγοντάρουν και συμφωνούν εν τέλει με το σχεδιασμό κυβέρνησης και εργοδοτών. Από εκεί πηγάζει και η πρεμούρα τους ώστε με κάθε τρόπο να επιστρέψουν στη Διοίκηση του ΕΚΠ για να μπορούν οι εργοδότες της περιοχής να υλοποιούν ανενόχλητοι όλο αυτό το αντεργατικό νομοθετικό οπλοστάσιο που τους έχει διαμορφώσει η κυβέρνηση.

Δεν θα τους κάνουμε το χατίρι! Η σημερινή Διοίκηση του ΕΚ, η λειτουργία και δράση του ίδιου του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, αναγνωρίζονται από χιλιάδες εργαζόμενους και τα συνδικάτα τους. Είναι αυτή η Διοίκηση που μαζί με δεκάδες άλλους αγωνιστές συνδικαλιστές δίνει καθημερινή μάχη μέσα στους χώρους δουλειάς, πρωτοστατεί για κάθε λαϊκό πρόβλημα, οργανώνει τον αγώνα της εργατικής τάξης της πόλης μας. Γι’ αυτό και σήμερα, κανένα δίκαιο, κανένας νόμος δεν μπορεί να δεχτεί να μετατραπεί το άδικο σε δίκαιο.

Απευθύνουμε μαχητικό κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα τους, να γίνει δική τους υπόθεση η υπεράσπιση της νόμιμα εκλεγμένης Διοίκησης του ΕΚΠ, των συλλογικών μας διαδικασιών. Να συμμετέχουν μαζικά στη νέα συγκέντρωση στις 10 Σεπτέμβρη, 9:00πμ, έξω από τα δικαστήρια της Πάτρας όπου δικάζονται ξανά τα ασφαλιστικά μέτρα, όλων αυτών των απαξιωμένων στη συνείδηση του λαού μας.

Δεν θα επιτρέψουμε να γίνει βήμα πίσω!

Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΤΡΑΣ

Πηγή: patrastimes.gr