Την Παρασκευή 7 Μαΐου θα επιστραφεί επίσημα το Κέντρο Φιλοξενίας στον Καρά Τεπέ από τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη στον δήμο Μυτιλήνης, προκειμένου ο χώρος να επαναχρησιμοποιηθεί για σκοπούς του δήμου.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του “in.gr”, η επίσημη παράδοση του δημοτικού καταυλισμού στον Καρά Τεπέ στον Δήμο Μυτιλήνης θα γίνει την Παρασκευή από τον Νότη Μηταράκη στον Δήμαρχο Μυτιλήνης, Στρατή Κύτελη.

Πληροφορίες επίσης αναφέρουν ότι κατά την μικρή τελετή παράδοσης ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης θα αναπτύξει τον σχεδιασμό και την χρηματοδότηση προς τον Δήμο Μυτιλήνης για την αξιοποίηση του πρώην πλέον καταυλισμού μεταναστών που σύμφωνα με το πρόγραμμα της δημοτικής αρχής θα δημιουργηθούν αθλητικοί χώροι για τους κατοίκους τους νησιού.

Πηγές του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου αναφέρουν ότι o πληθυσμός της δομής του ΚΥΤ στο Μαυροβούνι και μετά την είσοδο των φιλοξενουμένων στη δημοτική δομή Καρα Τεπε παραμένει κάτω από 6.000, ενώ συνολικά ο αριθμός των αιτούντων άσυλο που διαμένουν στη Λέσβο φτάνει τις 7.200 άτομα.

Πηγή: patrastimes.gr