Σχετικά με την ανακοίνωση του Σπιράλ για τη συνάντηση της ΚΕΔΗΠ Καρναβάλι Πάτρας με τους εκπροσώπους των πληρωμάτων που αναφέρεται σε απώλεια του αρχείου του Καρναβαλιού και μη παραλαβή αυτού, η πρόεδρος της ΚΕΔΗΠ Καρναβάλι Πάτρας Ήρα Κουρή υπογραμμίζει ότι δεν έχει χαθεί τίποτα από το αρχείο της ΚΕΔΗΠ Καρναβάλι Πάτρας, αντιθέτως με μέριμνα της Δημοτικής Αρχής τόσο το αρχείο που υπήρχε στο παλαιό Αρσάκειο και μεταφέρθηκε στο χώρο του Καρναβαλικού Εργαστηρίου στο Πετρωτό τακτοποιήθηκε πλήρως όπως αρμόζει στην ιστορία του Πατρινού Καρναβαλιού και όπως φαίνεται και από τις επισυναπτόμενες φωτογραφίες, όσο και το αρχείο που υπήρχε στου Λαδόπουλου ψηφιοποιήθηκε μέσω του ευρωπαϊκού έργου SPARC και οι ψηφιοποιημένες συλλογές αναρτήθηκαν στην επίσημη ιστοσελίδα του Πατρινού Καρναβαλιού carnivalpatras.gr.

Το αρχείο μάλιστα που υπήρχε στο παλαιό Αρσάκειο είναι έτοιμο να μεταφερθεί στα Παλαιά Σφαγεία έτσι ώστε το συνολικό αρχείο του Πατρινού Καρναβαλιού είναι διαθέσιμο σε κάθε ερευνητή. Στόχος παράλληλα είναι το αρχείο αυτό να αναδείξει το παρελθόν του Πατρινού Καρναβαλιού μέσα από σύγχρονες τεχνολογικές δυνατότητες που έχουν επιλεγεί και θα εφαρμοστούν στα Παλαιά Σφαγεία. Ωστόσο το αρχείο της ΚΕΔΗΠ Καρναβάλι Πάτρας που προέρχεται από τις υπηρεσίες έχει ελλείψεις και δεν είναι πλήρες, όχι επειδή χάθηκε κάτι από αυτό αλλά πολύ απλά γιατί ποτέ δεν υπήρχε. Στο πλαίσιο αυτό γίνεται το κάλεσμα από τη Δημοτική Αρχή και από την ΚΕΔΗΠ Καρναβάλι Πάτρας στους ιδιώτες και στα πληρώματα να συνεισφέρουν με το δικό τους αρχείο για τον εμπλουτισμό του αρχείου του Πατρινού Καρναβαλιού, θεωρώντας ότι τα πληρώματα είναι σημαντικό μέρος της καρναβαλικής ιστορίας μας. Η Πάτρα οφείλει να έχει ένα αρχείο αντάξιο της μεγάλης κληρονομιάς της. Άλλωστε στα επόμενα βήματα που συνδέονται με τα Παλαιά Σφαγεία, θα τεθεί και θα διατυπωθεί η συλλεκτική πολιτική για τη συγκρότηση και την ανάδειξη του αρχείου του Πατρινού Καρναβαλιού.

Η ΚΕΔΗΠ Καρναβάλι Πάτρας, με απόλυτο σεβασμό στην ιστορία του Πατρινού Καρναβαλιού και των ανθρώπων του, έχει διαφυλάξει και προστατέψει ότι διαθέτει στο αρχείο της και εργάζεται εντατικά για την ανάπτυξη, διεύρυνση και εμπλουτισμό του ώστε να υπάρχουν οι μέγιστες δυνατότητες αξιοποίησής του και επιστημονικής τεκμηρίωσής του για τις σύγχρονες ανάγκες που δημιουργούνται στα Παλαιά Σφαγεία.

Πηγή: patrastimes.gr