Για τα βαρύτατα αδικήματα της ανθρωποκτονίας με δόλο κατά συρροή, της απόπειρας ανθρωποκτονίας και της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, προτείνει η αρμόδια εισαγγελέας Αγγελική Κουρινιώτη να παραπεμφθεί σε δίκη ο ψευτογιατρός “Κοντοστάθης”.

Προτείνεται να δικαστούν ακόμα 16 άτομα οι οποίοι κατηγορούνται ως συνεργοί του ψευτογιατρού, ανάμεσά τους και πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας και των ΑΝΕΛ.

Σύμφωνα με το “Mega”, ο Κώστας Μαρκόπουλος φέρεται να έκανε μια επέμβαση παρουσία του 47χρονου ψευτογιατρού και για αυτό ζητείται η παραπομπή του σε δίκη.

Η εισαγγελικός λειτουργός προτείνει την παράταση για ένα εξάμηνο της προσωρινής του κράτησης.

Τα αδικήματα για τα οποία η εισαγγελέας προτείνει την παραπομπή σε δίκη του 47χρονου είναι:

  • Ανθρωποκτονία με δόλο κατά συρροή και σε απόπειρα
  • Βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη από κοινού
  • Διακίνηση ναρκωτικών διακεκριμένη και κατ’ επάγγελμα
  • Κακουργηματική απάτη κατ’ εξακολούθηση και σε απόπειρα
  • Αντιποίηση ιατρικού λειτουργήματος
  • Πλαστογραφία κατ’ εξακολούθηση
  • Οπλοκατοχή
  • Παράβαση του νόμου περί αρχαιοτήτων

Ποιος είναι ο πρώην υπουργός

Ο Κώστας Μαρκόπουλος εξελέγη με τη Νέα Δημοκρατία δυο φορές και έφθασε να γίνει Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης με Πρωθυπουργό τον Κώστα Καραμανλή, ενώ αργότερα διατέλεσε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας. Ηταν από τους πιο ομιλητικούς και παρεμβατικούς υπουργούς την εποχή πρό της κρίσης και εμφανιζόταν πολύ συχνά στις τηλεοράσεις.

Η θητεία του στο κυβερνών κόμμα έληξε την εποχή του μνημονίου Σαμαρά, όταν αποχώρησε από το κόμμα και προσχώρησε στους ΑΝΕΛ. Εξελέγη μάλιστα και βουλευτής αλλά μετά από λίγο καιρό τα “έσπασε” και με τον Πάνο Καμμένο. Τελικά αποσύρθηκε από την πολιτική και αφοσιώθηκε στην Ιατρική.

Ο πρώην βουλευτής βρίσκεται υπό έρευνα αλλά δεν είναι καθόλου δεδομένο ότι είχε κάποια σχέση με τον ψευτογιατρό και μπορεί κάλλιστα να έχει πέσει και αυτός θύμα απάτης. Πάντως προκαλεί εντύπωση ότι βρέθηκε στο ίδιο χειρουργείο με τον Νικόλαο Κοντοστάθη και δεν κατάλαβε ότι αυτός ήταν απατεώνας.

Μάλιστα όπως κατέθεσε ο ασθενής του γιατρού μαϊμού, τόσο ο πρώην βουλευτής όσο και ο άλλος γιατρός φαίνεται πως διατηρούσαν φιλική σχέση με τον Κοντοστάθη. Οπως κατέθεσε ο ασθενής, “ο πρώην βουλευτής που με χειρούργησε, ο άλλος που με σύστησε στον Κόντο και ένας ακόμη, που ήταν στο χειρουργείο, μετά μου είπαν πως από εδώ και πέρα να μιλάω με τον Νίκο (Κόντο), που είναι εξαίρετος επιστήμονας”.

Πηγή: patrastimes.gr