Με αφορμή τις πρόσφατες μεγάλες δασικές πυρκαγιές, που εκδηλώθηκαν σε διάφορες περιοχές της ελληνικής επικράτειας σε ακραίες κλιματολογικές συνθήκες, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, ευχαρίστησε τα στελέχη της Πυροσβεστικής και των Δασικών Υπηρεσιών για τις κρίσιμες μάχες που δίνουν καθημερινά. Ταυτόχρονα, τους κάλεσε «να ανταποκριθούν με το ίδιο αίσθημα ευθύνης και αυταπάρνησης, όπως μέχρι σήμερα έχουν επιδείξει, εντατικοποιώντας ταυτόχρονα τις περιπολίες πρόληψης καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και της νύχτας».

«Θα ήθελα να εκφράσω δημόσια τις ευχαριστίες μου στα στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που, ξεπερνώντας πολλές φορές τα ανθρώπινα όριά τους, επιτελούν με αυταπάρνηση το καθήκον τους, προσπαθώντας να αντεπεξέλθουν έγκαιρα και αποτελεσματικά σε πραγματικά ακραίες καταστάσεις, περιορίζοντας στο μέτρο του δυνατού τις όποιες καταστροφές», ανέφερε ο κ. Σκρέκας.

«Ταυτόχρονα, όμως, θα ήθελα να εκφράσω τον σεβασμό μου και να ευχαριστήσω ειλικρινά τα στελέχη των Δασικών Υπηρεσιών όλων των βαθμίδων, τους δασάρχες, τους δασονόμους, τους δασοφύλακες, που από την πρώτη στιγμή ενός περιστατικού δασικής πυρκαγιάς βρίσκονται στο πεδίο, δίπλα στον επικεφαλής της ΠΥ, προσφέροντας τις γνώσεις τους για τα κρίσιμα γεωχωρικά δεδομένα της συγκεκριμένης περιοχής. Μένουν εκεί για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί, ξεπερνώντας τις όποιες τυπικές διαδικασίες, προτάσσοντας πάνω από όλα την προστασία της ανθρώπινης ζωής, του φυσικού περιβάλλοντος και του δημόσιου συμφέροντος. Το ίδιο ισχύει για όλους τους δασικούς υπαλλήλους, τόσο των αποκεντρωμένων Δασικών Υπηρεσιών όσο και για τα στελέχη της κεντρικής υπηρεσίας που υπηρετούν καθημερινά στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων», πρόσθεσε.

«Τους καλώ, λοιπόν, στις επόμενες ημέρες, που οι μετεωρολογικές συνθήκες αναμένεται να επιδεινωθούν ακόμα περισσότερο, δημιουργώντας ακόμα πιο επικίνδυνες συνθήκες για εκδήλωση δασικών πυρκαγιών, να ανταποκριθούν με το ίδιο αίσθημα ευθύνης και αυταπάρνησης, όπως μέχρι σήμερα έχουν επιδείξει, εντατικοποιώντας ταυτόχρονα τις περιπολίες πρόληψης καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και της νύχτας», κατέληξε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Πηγή: patrastimes.gr