Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ στις 3 Νοεμβρίου του 2020. Τα ξημερώματα της Παρασκευής έγινε και η δεύτερη τηλεμαχία μεταξύ Ντόναλντ Τραμπ και Τζο Μπάιντεν, σε εμφανώς πιο χαμηλούς τόνους και με κερδισμένο τον υποψήφιο των Δημοκρατικών, σύμφωνα με δημοσκόπηση του CNN.

Όπως μετέδωσε το The Daily Beast ο Τζο Μπάιντεν φαίνεται ότι είχε γίνει υποψήφιο θύμα δολοφονικής επίθεσης. Ένας 19χρονος συνελήφθη από το FBI λίγα μόλις χιλιόμετρα μακριά από την κατοικία του Μπάιντεν σε ένα αυτοκίνητο πραγματικό οπλοστάσιο με αυτόματα και εκρηκτικά, τον περασμένο Μάιο.

Ο Alexander Hillel Treisman συνελήφθη στη Βόρεια Καρολίνα αρχικά για κατοχή παιδικής πορνογραφίας ωστόσο μετά από ενδελεχή έλεγχο στις αναρτήσεις του στα social media και την έφοδο στο σπίτι του ανακάλυψαν το φερόμενο σχέδιό του.

Ο 19χρονος ρωτούσε μέσω Facebook τους διαδικτυακούς φίλους του αν θα έπρεπε να δολοφονήσει τον υποψήφιο των Δημοκρατικών, Τζο Μπάιντεν.

Αφού τέθηκε άμεσα σε παρακολούθηση, οι Αρχές διαπίστωσαν πως σχεδίαζε να ταξιδέψει σε τοποθεσία μόλις 2 χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι του Μπάιντεν. Σημειώνεται, μάλιστα, πως όταν έγινε έφοδος στο σπίτι του βρέθηκε μια λίστα με συγκεκριμένες αναφορές (σε έγγραφα) και κυκλωμένη τη λέξη «εκτέλεση». Επίσης, στο σπίτι του 19χρονου Treisman βρέθηκε ένα βαν γεμάτο όπλα και εκρηκτικά, το οποίο πιθανότατα θα παγίδευε σε σημείο που θα περνούσε η πομπή του Μπάιντεν.

Οι πράκτορες του FBI ανακάλυψαν και άδειες οδήγησης από τρεις διαφορετικές Πολιτείες ενώ στον υπολογιστή του ανακαλύφθηκαν αναζητήσεις στο διαδίκτυο σχετικά με την διεύθυνση της κατοικίας του Μπάιντεν, κοντινούς δρόμους αλλά και αγορά κυαλιών νυχτερινής όρασης!

Επίσης, στο κινητό του νεαρού ανακαλύφθηκε ένα ψηφιακό σημείωμα γραμμένο τον Οκτώβριο του 2019, στο οποίο έκανε λόγο για μαζική επίθεση σε mall την ημέρα των Χριστουγέννων ή της Black Friday.

Όπως αναφέρει το ABC News ο Treisman βρίσκεται στη φυλακή.

Πηγή: patrastimes.gr