«Κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της… Μυκόνου». Το φετινό πρωτόγνωρο καλοκαίρι της πανδημίας, η διασκέδαση για όσους δεν αγνοούν επιδεικτικά την απειλή του φονικού ιού, έχει –και πρέπει να- προσαρμοστεί στα νέα επιδημιολογικά δεδομένα που αλλάζουν διαρκώς. Και ανησυχητικά. Όχι, πάντως στη Μύκονο.

Ο χορός, το κέφι, το γλέντι συνεχίζεται σαν να μην υπάρχει αύριο… Για την ακρίβεια, σαν να μην έχουν συνειδητοποιήσει οι ιδιοκτήτες των μαγαζιών ότι παίζουν ρώσικη ρουλέτα με τη μετάδοση του θανατηφόρου ιού.

Βίντεο από το περίφημο Alemagou


Την ώρα που ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης βρισκόταν στη Μύκονο- έφτασε το βράδυ της Τρίτης- προκειμένου να ενημερωθεί για τους ελέγχους στις επιχειρήσεις του νησιού, σχετικά με την τήρηση των μέτρων προστασίας για τον κορωνοϊό, αλλά και για θέματα ασφάλειας: οι εικόνες συνωστισμού ήταν πρωτοφανείς σε τρία τουλάχιστον beach clubs του νησιού.

Η επιδεικτική έλλειψη προσωπικής ευθύνης και αλληλεγγύης απέναντι στους συνανθρώπους που συνωστίζονταν, με δεδομένη την παραβίαση των προβλεπόμενων κανονισμών προστασίας και διασφάλισης της δημόσιας υγείας, αφορούσε τον διάσημο Scorpios στην Παράγκα, το διαχρονικό Tropicana στην παραλία Paradise αλλά και το περίφημο Alemagou στην παραλία της Φτελιάς. Στο συγκεκριμένο μάλιστα beach bar- restaurant είχε επιβληθεί χρηματικό πρόστιμο 20.000 ευρώ και λουκέτο 60 ημερών λόγω συνωστισμού σε πάρτι το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, όμως χάρη σε ρύθμιση εξορθολογισμού των ποινών λειτούργησε και πάλι μετά από 15 μέρες.

«Corona Who?…» αναρωτιούνται στο Alemagou

Και ενώ στη χθεσινή σύσκεψη με τους φορείς του νησιού ο υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έλαβε σαφείς διαβεβαιώσεις από τα μέλη του Συνδέσμου Καταστηματαρχών Μυκόνου ότι θα τηρηθούν με ευλάβεια τα μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό, το σκηνικό κοσμοπλημμύρας επαναλήφθηκε.

Ο ίδιος μάλιστα ζήτησε από τους αστυνομικούς που βρίσκονται στο νησί να αυξήσουν τις περιπολίες και τους ελέγχους τους και να είναι ιδιαίτερα αυστηροί σε beach bars αλλά και βίλες όπου διοργανώνονται πριβέ πάρτι, με αμέτρητους καλεσμένους που συνωστίζονται χωρίς να τηρούνται τα μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό. Ο κ. Χρυσοχοϊδης ξεκαθάρισε ότι πολύ σύντομα το φαινόμενο των πριβέ πάρτι θα πάψει να υφίσταται καθώς δεν θα επιτρέπεται να παρευρίσκονται περισσότερα από 40 άτομα σε κάθε κατοικία και πλέον η Αστυνομία θα έχει το δικαίωμα να προχωράει σε ελέγχους, εφόσον κριθεί απαραίτητο.

Στο διάσημο Scorpios στη Παράγκα

«Θέλουμε να κρατήσουμε το νησί υγιές και ασφαλές για κάθε επισκέπτη και για την τοπική κοινωνία» δήλωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης, εξηγώντας ότι «αυτό σημαίνει ότι θα τηρήσουμε με αυστηρότητα και σεβασμό τα όσα λένε επιστήμονες και όσα η κυβέρνηση αποφασίζει με νόμους».

Αργά χθες το βράδυ, η Ελληνική Αστυνομία πραγματοποίησε ελέγχους σε κέντρα διασκέδασης στη Μύκονο, ανακοινώνοντας ότι «οι έλεγχοι θα είναι διαρκείς – όλο το 24ωρο – και συνεχείς, ώστε να τηρηθούν οι προβλεπόμενες διατάξεις και να προστατευθεί η υγεία των πολιτών».

Αναρτήσεις στο instagram από μαγαζιά στη Μύκονο

Στο Alemagou πάντως στην παραλία της Φτελιάς, το ξέφρενο πάρτι που συνεχιζόταν μέχρι εκείνη την ώρα, διαλύθηκε λίγο νωρίτερα, σε αναμονή του αστυνομικού ελέγχου. Μάλιστα υπήρξαν τουρίστες που συνωστίζονταν στον χώρο και δεν έκρυψαν τη δυσαρέσκειά τους, με αναρτήσεις στα social media για την αστυνομική έφοδο, σαρκάζοντας -ανεύθυνα- «Corona Who?» (Ποιος Κορωνοϊός;).
protothema.gr

Πηγή: patrastimes.gr