Το Instagram έκλεισε τον λογαριασμό του Ρόμπερτ Φ. Κένεντι Τζ, ενός πολιτικού προσώπου και αρνητή των εμβολίων, ανιψιού του Αμερικανού πρώην προέδρου, διότι διέδωσε ψευδείς πληροφορίες που σχετίζονται με τον νέο κορονοϊό, αναφέρει το ΑΠΕ.

«Καταργήσαμε αυτόν τον λογαριασμό, καθώς δημοσίευε, επανειλημμένως, εσφαλμένους ισχυρισμούς σχετικά με τον κορονοϊό και τα εμβόλια», ανέφερε το Facebook, η μητρική εταιρεία του Instagram, σε ένα δελτίο τύπου σήμερα.

Ο Ρόμπερτ Φ. Κένεντι Τζ., ηλικίας 67 ετών, είναι ο γιος του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Ρόμπερτ Φ. Κένεντι, ο οποίος δολοφονήθηκε το 1968 μετά τον αδελφό του, τον πρόεδρο Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι, το 1963.

Ο 67χρονος, δικηγόρος στο επάγγελμα, είναι γνωστός για τις θέσεις του κατά των εμβολίων, τις οποίες πρόβαλε ακόμα περισσότερο λόγω της πανδημίας Covid-19 και την ανάπτυξη των νέων εμβολίων.

Ο λογαριασμός του στο Instagram έχει 800.000 ακολούθους, σύμφωνα με τους New York Times.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, ο Ρόμπερτ Κένεντι είχε αναρτήσει στο Instagram τον ισχυρισμό ότι ένα εμβόλιο κατά της γρίπης είναι πιο θανατηφόρο από την Covid-19. Τέτοιου είδους ισχυρισμοί, τους οποίους αναδημοσίευσαν πολλοί άλλοι λογαριασμοί, έχουν ήδη καταγγελθεί ως εσφαλμένοι από τις υπηρεσίες επαλήθευσης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Τον περασμένο μήνα, ο Ρόμπερτ Φ. Κένεντι Τζ έγραψε στο Instagram και το Facebook ότι ο θρύλος του μπέιζμπολ Χανκ Άαρον, που πέθανε στον ύπνο του σε ηλικία 86 ετών, έχασε τη ζωή του λόγω του εμβολίου της εταιρείας Moderna, που είχε κάνει δύο εβδομάδες νωρίτερα.

Πηγή: patrastimes.gr