Το Ιράν κατέγραψε τον υψηλότερο αριθμό νέων κρουσμάτων κορωνοϊού το προηγούμενο 24ωρο, κατά το οποίο επιβεβαιώθηκε ότι έχουν προσβληθεί 13.843 άνθρωποι, όπως ανακοίνωσε σήμερα το Υπουργείο Υγείας της χώρας.

Με τα νέα αυτά κρούσματα SARS-CoV-2, ο συνολικός αριθμός ανέρχεται πλέον σε 894.385 μολύνσεις στο Ιράν, που αποτελεί την πιο πληγείσα χώρα στη Μέση Ανατολή από την πανδημία του Covid-19.

Η εκπρόσωπος του υπουργείου Σιμά Σαντάτ Λαρί δήλωσε στην κρατική τηλεόραση ότι ο αριθμός των θανάτων εξαιτίας του Covid-19 ανήλθε σε 469 το 24ωρο που πέρασε, αυξάνοντας σε 46.207 τον συνολικό απολογισμό των νεκρών από τη νόσο στη χώρα.

Οι αξιωματούχοι των υπηρεσιών υγείας του Ιράν έχουν σημάνει συναγερμό για την έξαρση των κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού, ζητώντας από τους πολίτες να τηρούν τους κανόνες υγιεινής για την ανάσχεση της διασποράς του ιού, συμπεριλαμβανομένων της χρήσης μάσκας και της κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Το Σάββατο, το Ιράν εισήγαγε αυστηρότερους περιορισμούς για δύο εβδομάδες σε μια προσπάθεια να αναχαιτίσει ένα τρίτο κύμα του νέου κορωνοϊού. Σε αυτούς περιλαμβάνονται το κλείσιμο των μη απαραίτητων επιχειρήσεων και ταξιδιωτικοί περιορισμοί.

Πηγή: patrastimes.gr