Η Νομαρχιακή Επιτροπή Αχαΐας του Κινήματος Αλλαγής καταγγέλλει την πρωτοφανή αδράνεια της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας στην αντιμετώπιση του σοβαρότατου προβλήματος που αντιμετωπίζουν χιλιάδες σταφιδοπαραγωγοί της Αιγιαλείας αλλά και ευρύτερα.

“Λόγω των συνεπειών της πανδημίας, έχουν μείνει αδιάθετες σημαντικότατες ποσότητες εξαγώγιμης Κορινθιακής  σταφίδας  στην  Παναιγιάλειο Ένωση Συνεταιρισμών που εκπροσωπεί πάνω από 6.000 σταφιδοπαραγωγούς αλλά και σε ιδιωτικές εταιρείες, ποσότητες που αναμένεται δυστυχώς να αυξηθούν τους επόμενους μήνες, με βέβαιο αποτέλεσμα την κατάρρευση της τιμής της Κορινθιακής σταφίδας  και αναπόφευκτα την πρωτοφανή αποθεματοποίησή της.

Η Παναιγιάλειος  Ένωση Συνεταιρισμών από 31 Μαρτίου 2021 έθεσε το θέμα στο αρμόδιο Υπουργείο χωρίς την παραμικρή αντίδραση μέχρι τώρα. Το θέμα τέθηκε  επίσης από την Π.Ε.Σ. και στον κ. Πρωθυπουργό αλλά και πάλι υπάρχει απόλυτη σιωπή της Κυβέρνησης  για τη στήριξη της ΠΕΣ και των εξαγωγικών επιχειρήσεων και κατ επέκταση για τη στήριξη  των χιλιάδων σταφιδοπαραγωγών που απειλούνται με οικονομική καταστροφή.

Καλούμε την Κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της , να σταματήσει τον εμπαιγμό των σταφιδοπαραγωγών  και να αντιμετωπίσει άμεσα το σοβαρότατο αυτό πρόβλημα του πρωτογενούς τομέα.”

Πηγή: patrastimes.gr