Έπεσε, λοιπόν, η αυλαία της μεγάλης πολιτικής σκευωρίας των CDS που επί χρόνια απασχόλησε πολιτικά τη χώρα και είχε ως στόχο τη σπίλωση μελών της οικογένειας Παπανδρέου και την απαξίωση της Προοδευτικής Παράταξης, με τελικό σκοπό να οικοδομήσουν κάποιοι πολιτικές καριέρες και κάποια κόμματα, κοινοβουλευτικές πλειοψηφίες.

Ο κ. Καμμένος, ικανοποίησε τις αποφάσεις και τα δεδικασμένα της δικαιοσύνης, που τον καταδίκασε κρίνοντας ότι πράγματι οι καταγγελίες του εναντίον του Ανδρέα Παπανδρέου, ήταν ψευδείς και συκοφαντικές. Όπως προ ετών, η δικαιοσύνη είχε καταδικάσει και τους συκοφάντες που υλοποίησαν το άλλο μέρος της σκευωρίας, σύμφωνα με το οποίο η Μαργαρίτα Παπανδρέου, κατείχε δήθεν λογαριασμό 500 εκατομμυρίων στην HSBC.

Η σκευωρία κατέρρευσε.

Ο Γιώργος Α. Παπανδρέου και ο αδελφός του Ανδρέας Παπανδρέου, δικαιώνονται πλήρως, όπως και η Μαργαρίτα Παπανδρέου, προ ολίγων ετών.

Οι κοινωνικές και πολιτικές συνέπειες που έφερε μαζί της η σκευωρία όμως, συνεχίζουν να παράγουν αποτελέσματα που δεν υπηρετούν το δημόσιο συμφέρον και δεν ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες του Ελληνικού λαού και της χώρας.

Βέβαια, τώρα πια, όλο και περισσότεροι από το σύνολο του πολιτικού  φάσματος, αποστασιοποιούνται από την αφήγηση που δημιούργησαν οι σκευωροί και οι συνένοχοί τους, οι οποίοι συνεχίζουν να σιωπούν. Έχει πλέον αναδειχθεί η τοξική επίπτωση της χρησιμοποίησης θεωριών συνωμοσίας και της διασποράς ψευδών ειδήσεων στη λειτουργία της δημοκρατίας. Γι’ αυτό και η πολιτική κάθαρση εξακολουθεί να αποτελεί το μεγάλο ζητούμενο και προαπαιτούμενο για μια άλλη, διαφορετική πορεία προς το μέλλον. 

Η πραγματική δικαίωση, που αφορά τα συμφέροντα του Ελληνικού λαού και της χώρας, είναι η αναγνώριση των προβλημάτων που μας οδήγησαν στην κρίση και η βούληση για να τα αντιμετωπίσουμε συλλογικά.

Πηγή: patrastimes.gr