Ένα πολύ σημαντικό πρόγραμμα εκπαίδευσης, για το προσωπικό του Δήμου Πύργου – που κατέχει κομβικές θέσεις στις υπηρεσίες του – θα υλοποιηθεί τη Τετάρτη 8 Ιουλίου ,στην Πλατεία Σάκη Καράγιωργα, στον Πύργο.

Επιστήμονες, με ειδίκευση στα θέματα προστασίας ανηλίκων, θα ενημερώσουν για τις μεθόδους πρόληψης και αντιμετώπισης του εγκληματικού φαινομένου της αρπαγής ανηλίκων, που πρόσφατα, συνέβει και στη περιοχή μας.

Ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, αντιμετωπίζει με ιδιαίτερη ευαισθησία το ζήτημα και στοχεύει – για μια ακόμη φορά  – ο Πύργος να είναι μπροστά από τα γεγονότα.

«Αποτελεί κύριο μέλημα μας, η ασφάλεια των δημοτών. Πρέπει όλοι μας να αντιμετωπίζουμε κάθε φαινόμενο παραβατικότητας με την πιό υπεύθυνη στάση.»  Αλλωστε πρόσφατα υπεγράφη μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Πύργου και του Χαμόγελου του Παιδιού, καθορίζοντας το πλαισιο και τους άξονες που πρέπει να κινηθούν και οι δύο πλευρές, σε κάθε ζήτημα που αφορά τα παιδιά και τους νέους.

Να επισημάνουμε πως στον «ΟΔΥΣΣΕΑ» και με την τήρηση των απαραίτητων κανόνων ασφάλειας, μπορούν να φιλοξενηθούν ομάδες των 15 ατόμων η κάθε μία.

Θα ενημερωθούν εργαζόμενοι στο Δήμο, οι οποιοι αναλόγως με τη θέση και την ειδικότητα την οποία κατέχουν, θα ακολουθήσουν πρόγραμμα εκπαίδευσης ανά ομάδα και ειδικότητα στο Κινητό Εργαστήριο Ενημέρωσης, Εκπαίδευσης & Τεχνολογίας «Οδυσσέας» του Χαμόγελου του Παιδιού,

Πηγή: patrastimes.gr