Σε έναν από τους πλέον υψηλούς «παράγοντες» διασποράς του κορονοϊού στην περιοχή, κινδυνεύει να μετατραπεί το Πανεπιστήμιο Πατρών, καθώς λίγα εικοσιτετράωρα πριν το επίσημο άνοιγμα του και την δια ζώσης διδασκαλία, με ευθύνη της πολιτείας και των εμπλεκομένων φορέων, δεν έχει γίνει τίποτα από όσα αποτελούν προαπαιτούμενο για την επιστροφή του ιδρύματος στην «κανονικότητα».
Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρύτανης Χρ. Μπούρας, μιλώντας στην εκπομπή του Γιάννη Γεωργόπουλου , «Πράσινο, Κόκκινο σε Γαλάζιο Φόντο» στον max fm , από τους 33.00 φοιτητές του ιδρύματος οι 11.090 παραμένουν ανεμβολίαστοι με το ποσοστό των εμβολιασμένων να αγγίζει το 66% περίπου και 1 στους 3 παραμένει ανεμβολίαστος.
Η σχολή με το μεγαλύτερο ποσοστό εμβολιασμένων φοιτητών είναι η ιατρική καθώς έχει κάνει το εμβόλιο το 80% των φοιτητών.

Τρομάζει η πραγματικότητα

Το γεγονός ότι 1 στους 3 φοιτητές είναι ανεμβολίαστος, σε συνδυασμό με τη μη λήψη μέχρι στιγμής των αναγκαίων μέτρων, προκαλεί πονοκέφαλο στις πρυτανικές αρχές. Αποκαλυπτικό της προχειρότητας με την οποία υπουργείο παιδείας και συναρμόδιοι φορείς διαχειρίζονται το θέμα, είναι το γεγονός, ότι μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει μέριμνα για να εξασφαλιστεί η καθαριότητα και απολύμανση στα εργαστήρια και σε άλλους χώρους του πανεπιστημίου που χρησιμοποιούνται και τις απογευματινές ώρες, με αποτέλεσμα να αποτελούν βραδυφλεγή βόμβα.
Σύμφωνα με τον πρύτανη του πανεπιστημίου, ενώ με δική του πρωτοβουλία πριν από δύο μήνες είχε κατατεθεί πρόταση για τη λειτουργία εμβολιαστικού κέντρου στις εγκαταστάσεις του πανεπιστημίου, αυτό μέχρι σήμερα δεν λειτούργησε, γεγονός που δείχνει την αδιαφορία των υπευθύνων αλλά και την παθογένεια του συστήματος.
Ο κ. Μπούρας αποκάλυψε επίσης, πως λίγο πριν ανοίξουν οι σχολές, δεν έχει ληφθεί κανένα μέτρο για τους φοιτητές και τους εργαζόμενους που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.

Αδιανόητα πράγματα με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Όπως αποκάλυψε ο κ. Μπούρας, άνοιγμα και ασφαλής δια ζώσης εκπαίδευση στο Πανεπιστήμιο Πατρών χωρίς το αστικό ΚΤΕΛ Πάτρας και ο προαστιακός να πυκνώσουν τα δρομολόγιά τους δεν νοείται, καθώς εάν συνεχίσουν να στοιβάζονται οι φοιτητές τότε είναι θέμα χρόνου να καταγραφεί μεγάλη αύξηση κρουσμάτων.

Πηγή: patrastimes.gr