Ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ δήλωσε πως η Κίνα θα αγωνιστεί για να προμηθεύσει με δύο δισεκατομμύρια δόσεις εμβολίων κατά της COVID-19 άλλες χώρες το 2021, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση CCTV.

Σε γραπτό μήνυμά του προς ένα διεθνές φόρουμ για τη συνεργασία στα εμβόλια κατά της COVID-19, ο Σι είπε επίσης πως η Κίνα θα δωρήσει 100 εκατ. δολάρια ΗΠΑ στον παγκόσμιο μηχανισμό διανομής εμβολίων COVAX, σύμφωνα με το CCTV και όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η Κίνα φιλοξενεί την πρώτη έκδοση του εικονικού φόρουμ στην προσπάθεια να προωθήσει τη δίκαιη και ισότιμη διανομή εμβολίων σε όλο τον κόσμο.

Ο υπουργός Εξωτερικών Ζιάο Λιζιάν δήλωσε στα τέλη Ιουλίου πως η Κίνα προμήθευσε με πάνω από 700 εκατ. δόσεις εμβολίων άλλες χώρες.

Τα Ηνωμένα Έθνη εκτιμούν πως περισσότερες από 11 δισεκ. δόσεις χρειάζονται για τον εμβολιασμό του 70% του πληθυσμού της Γης. Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες δήλωσε στο φόρουμ πως θα είναι το κλειδί για το τέλος της οξείας φάσης της πανδημίας.

Πηγή: patrastimes.gr