Οι «σκληροί δείκτες» εντός και εκτός χώρας, τα ημερήσια κρούσματα παγκοσμίως και η μόνιμη απειλή των μεταλλάξεων συνεχίζουν να προκαλούν ανησυχία τόσο για το παρόν όσο και για τις προκλήσεις του μέλλοντος. Ομως, στο κρίσιμο κεφάλαιο της ανοσίας τα αντίστοιχα δεδομένα δείχνουν ότι τα εμβόλια λειτουργούν, σώζοντας ζωές και τιθασεύοντας τα κύματα.

Στο πλαίσιο αυτό και μετά την ανοσοποίηση του ηλικιωμένου πληθυσμού στη χώρα μας – με τα ποσοστά σε ορισμένες ηλικιακές κατηγορίες να παραμένουν σε μη ικανοποιητικά επίπεδα -, η εμβολιαστική εκστρατεία «Ελευθερία» ανοίγει διάπλατα στους νεότερους πολίτες με ενεργή επαγγελματική και κοινωνική ζωή.

Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου : Με το πόδι στο γκάζι και στο φρένο
Την περασμένη εβδομάδα, αλλά και αυτήν που ξεκινά, το εμβολιαστικό πρόγραμμα εξελίσσεται σε ένα επιχειρησιακό σχέδιο-«μαμούθ», που περιλαμβάνει τον εμβολιασμό περίπου 4,5 εκατ. πολιτών. Πρόκειται στην πραγματικότητα για τη δεύτερη φάση του σχεδίου που στοχεύει στην «καρδιά» των μεταδόσεων, σε αντιδιαστολή με την πρώτη φάση που εστίαζε στην προστασία των πλέον ευάλωτων που κινδυνεύουν από σοβαρές επιπλοκές, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις ανθρώπινες απώλειες και την επιβάρυνση στο σύστημα Υγείας.

Πηγή: patrastimes.gr