Σύμφωνα με τις προβλέψεις της εθνικής μετεωρολογικής υπηρεσίας η αυριανή (Παρασκευή) αναμένεται να είναι η πιο ζεστή ημέρα του τριημέρου κύματος καύσωνα που άρχισε να πλήττει και την Δυτική Ελλάδα από σήμερα .

megistes

Η εκτίμηση των μετεωρολόγων είναι ότι η αυριανή μέρα στη Δυτική Ελλάδα θα είναι μία από τις πιο ζεστές του φετινού καλοκαιριού, με τις μέγιστες τιμές να καταγράφονται στον κάμπο της Ηλείας αλλά και στα μεγάλα αστικά κέντρα όλης της Δυτικής Ελλάδας .

Σύμφωνα με την εθνική μετεωρολογική υπηρεσία στην πόλη της Πάτρας ο υδράργυρος θα δείξει 38 βαθμούς Κελσίου με την αισθητή θερμοκρασία σώματος να παραπέμπει σε 40 με 41 βαθμούς . Υψηλότερες τιμές αναμένεται να καταγραφούν τον Πύργο και την Αμαλιάδα όπου το θερμόμετρο θα φτάσει και θα ξεπεράσει τους 40 βαθμούς Κελσίου αλλά και στο σύνολο του ηλιακού κάμπου.zesti1 zesti

Στην Αιτωλοακαρνανία ο υδράργυρος την Παρασκευή αναμένεται να φτάσω τους 39 βαθμούς Κελσίου ενώ στα ίδια επίπεδα θα κυμανθεί ο υδράργυρος και στην πόλη του Μεσολογγίου με την αισθητή θερμοκρασία σώματος να παραπέμπει σε θερμοκρασίες πάνω από τους 40 βαθμούς .

Βελτίωση αναμένεται στις θερμοκρασίες να υπάρξει από το Σάββατο με τον υδράργυρο να σημειώνει μικρή πτώση. Παρόλα αυτά θα κυμανθεί σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα ,ενώ δεν αποκλείεται τις βραδινές ώρες σε πολλές περιοχές θα υπάρξουν αραιές βροχοπτώσεις.

Πηγή: patrastimes.gr