“Τη στιγμή που η πανδημία συνεχίζει να θερίζει για 10ο μήνα, και αναμένεται τρίτο, πιο φονικό κύμα, τη στιγμή που η κυβέρνηση δεν πήρε κανένα μέτρο για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας και ο εμβολιασμός πάει με ρυθμό χελώνας κάποιοι συνεχίζουν να προκαλούν” τονίζει στην ακόλουθη ανακοίνωσή της η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, συμπληρώνοντας:

“Αντί σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες να ασχοληθούν με τα πραγματικά προβλήματα των εργαζομένων και την προστασία της Δημόσιας Υγείας, ο μόνος τους καημός είναι, με χυδαιότητες και ψέματα να πλήξουν το κύρος της νόμιμα εκλεγμένης Διοίκησης του ΕΚ Πάτρας. Είναι η γνωστή παρέα Καραγεωργόπουλου, γιατί πως αλλιώς να τους ονομάσεις πια… Η κατρακύλα τους δεν έχει πάτο!

Όση λάσπη και να ρίξουν αυτοί που αφωνούν καθημερινά για τα πραγματικά προβλήματα των εργατών, που συναντώνται με την κυβέρνηση και συμφωνούν κάτω από το τραπέζι για τις εργασιακές ανατροπές, που διαχειρίζονται επιχειρήσεις, που είναι όλη μέρα στα δικαστήρια ενάντια σε συνδικαλιστές και εργαζόμενους, δεν μπορούν να κάνουν το άσπρο μαύρο. Άλλωστε τους έχουν πάρει χαμπάρι οι εργαζόμενοι.

Τι να μας πουν αυτοί που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η δική τους σταδιοδρομία και οι ζεστές καρεκλίτσες τους; Αυτοί που κρατούσαν με νοθείες και παρανομίες για χρόνια το Εργατικό Κέντρο Πάτρας για να αλλοιώνουν τους πραγματικούς συσχετισμούς;Τι να μας πουν αυτοί που πιάστηκαν χτες Κυριακή με τη γίδα στην πλάτη, κάνοντας στα κρυφά αρχαιρεσίες στα γραφεία της ΟΕΒΕΣΝΑ, του γνωστού νόθου σωματείου των Ναυτεργατών Δυτικής Ελλάδας; Ένα σωματείο φάντασμα, που ποτέ δεν ανακοίνωσε τις αρχαιρεσίες του στα γραφεία που διατηρεί στο ΕΚΠ, που ψήφισαν με φυσική παρουσία 5 και οι υπόλοιποι με επιστολικές ψήφους.

Καταλαβαίνουμε ότι ενοχλεί πολύ η καθημερινή δράση και παρέμβαση της Διοίκησης του ΕΚ για μέτρα προστασίας της Υγείας του λαού και των εργαζομένων, για να ανακοπεί η αντεργατική επίθεση.Όλοι αυτοί δεν μπορούν με τίποτα να χωνέψουν ότι σήμερα υπάρχουν συνδικαλιστές που έχουν κύρος και βρίσκονται καθημερινά με τα σωματεία τους και το ΕΚΠ στους χώρους δουλειάς, που ηγούνται στους καθημερινούς αγώνες,συγκρούστηκαν και συγκρούονται με την εργοδοσία. Ταυτόχρονα, του ενοχλεί ότι σήμερα υπάρχουν και τίμιοι συνδικαλιστές που τα προηγούμενα χρόνια έκαναν το βήμα, στάθηκαν και στέκονται όρθιοι. Ότι, τα βήματα αυτών των συνδικαλιστών ακολουθούν σήμερα κι άλλοι τίμιοι συνδικαλιστές και σωματεία που τους γυρίζουν την πλάτη, παίρνουν θέση δίπλα στη σημερινή Διοίκηση.

Για ένα πράγμα να είναι σίγουροι και να το χωνέψουν καλά! Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια υπάρχει ένα Εργατικό Κέντρο που στέκεται στο ύψος των περιστάσεων, παλεύει καθημερινά με όλες τις μορφές για τα δικαιώματα των εργαζομένων, συγκρούεται με την εργοδοσία και την κυβέρνηση. Σε αυτή τη ρότα θα συνεχίσουμε, έχουμε το δίκιο με το μέρος μας!”

Πηγή: patrastimes.gr