Τι είπε για την λειτουργία της εστίασης και την στήριξη των επιχειρήσεων – Πώς θα βοηθηθεί ο κλάδος των γυμναστηρίων – Έρχεται μη επιστρεπτέα ενίσχυση.

Για την πορεία της πανδημίας στην χώρα μας και το χρονοδιάγραμμα άρσης των μέτρων κατά του κορωνοϊού μίλησε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης.

Όπως είπε στο MEGA το πρωί της Κυριακής του Θωμά, την ερχόμενη εβδομάδα θα γίνουν περαιτέρω ανακοινώσεις αναφορικά με το επερχόμενο άνοιγμα του τουρισμού στις 15 Μαΐου. «Πολλά θα αλλάξουν στις 15 του μήνα. Μπορεί το click inside, η μετακίνηση μεταξύ νομών, η επέκταση του ωραρίου. Για να μη χτίζουμε προσδοκίες θα πρέπει να αναμένουμε τις επίσημες ανακοινώσεις. Είναι μια ημερομηνία – κλειδί που θα ξεκλειδώσει πολλά πράγματα», είπε χαρακτηριστικά.

Για την λειτουργία της εστίασης

Σχετικά με το πότε θα επανέλθει η μουσική στα καταστήματα της εστίασης, ο ίδιος είπε ότι «και στην πρώτη επανεκκίνηση η μουσική ήρθε σε δεύτερο χρόνο. Τώρα υπάρχει ο περιορισμός του ωραρίου. Με την επέκτασή του, θα έρθει και η μουσική. Έτσι ξεκινήσαμε και πέρυσι και σε ένα εύλογο διάστημα μπήκε και η μουσική».

«Το όριο με έξι άτομα ανά τραπέζι λειτουργεί πολύ καλά. Θεωρώ ότι προς το παρόν θα παραμείνει αυτό. Με τις οικογένειες υπάρχει η δυνατότητα να βρίσκονται όλοι μαζί. Αυτό θα συνεχίσει να ισχύει για κάποιο διάστημα», σημείωσε ο κ. Παπαθανάσης.

Πηγή: patrastimes.gr