Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αχαΐας Κώστας Β Μάρκου συμμετείχε στις 3ήμερες διαδικασίες της Πανελλαδικής Διάσκεψης του κόμματος. Παρενέβη,  με τοποθέτηση στη φάση της ολομέλειας, διατυπώνοντας την άποψη ότι το δίλημμα αριστερή ή κεντρώα στροφή είναι ψεύτικο. Η διατύπωση συγκεκριμένων προτάσεων, όπως προκύπτει από τη Συνδιάσκεψη αναδεικνύουν την πραγματική θέση του κόμματος που είναι και ριζοσπαστική και δημοκρατική.

Παράλληλα, υποστήριξε ότι στη σημερινή παγκόσμια πραγματικότητα στην οικονομία, στην κοινωνία, στον πολιτισμό, στην εργασία και στην επιστήμη η θέση της Αριστεράς είναι «πόλεμος θέσεων», όπως τον είχαν περιγράψει οι Ιταλοί πρωτοπόροι της Ανανεωτικής Αριστεράς Τολιάτι και Μπερλιγκουέρ.

Διατύπωσε την πεποίθηση ότι  σε βασικούς πυλώνες της πολιτικής ζωής όπως η αυτοδιοίκηση και ο συνδικαλισμός πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να παρέμβει πιο ενεργά και ταυτόχρονα να διατυπώσει πρόγραμμα δημοκρατίας και αποτελεσματικότητας στους θεσμούς του κράτους και τη Δικαιοσύνη.

Τέλος, εξέφρασε την άποψη ότι η νεολαία τη σημερινή εποχή δεν προσβλέπει στην ένταξη της στην πολιτική με τον παραδοσιακό τρόπο, αλλά κινείται με ποικιλία επιλογών σε κινηματικούς χώρους όπως η οικολογία, τα δικαιώματα και η ποιότητα ζωής.

 

Πηγή: patrastimes.gr