Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές της Θεσσαλονίκης, έπειτα από τον εντοπισμό δεκάδων κρουσμάτων κορωνοϊού, σε κέντρο αποκατάστασης, οι εγκαταστάσεις του οποίου βρίσκονται έξω από το πολεοδομικό συγκρότημα της πόλης.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του “GRtimes.gr” τα κρούσματα τις τελευταίες ημέρες έχουν φτάσει τουλάχιστον τα 19, και έχουν εντοπιστεί τόσο σε εργαζόμενους όσο και σε ασθενείς, ενώ ήδη κάποιοι ηλικιωμένοι φέρονται να έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομείο της πόλης με συμπτώματα της Covid-19.

Την ίδια ώρα, κι ενώ κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ αναμένεται να φτάσει ίσως και σήμερα στο συγκεκριμένο κέντρο αποκατάστασης προκειμένου να διενεργήσει μαζικά διαγνωστικά τεστ, η διεύθυνση του εν λόγω κέντρου διαψεύδει την ύπαρξη κρουσμάτων! Συγκεκριμένα σε επικοινωνία με του “GRtimes.gr” με τον επιστημονικό διευθυντή του κέντρου, αναφέρθηκε χαρακτηριστικά, ότι “αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ούτε ένα κρούσμα στην κλινική”. Ούτε σε εργαζόμενους, αλλά ούτε και σε ασθενείς.

Φυσικά, η διάψευση αυτή ελέγχεται, ενώ προκύπτουν σημαντικά ερωτήματα για τη διαχείριση της κατάστασης από τη διοίκηση. Πότε διαπιστώθηκαν τα πρώτα κρούσματα και για ποιον λόγο δεν ενεργοποιήθηκε το πρωτόκολλο που προβλέπεται για τις συγκεκριμένες υγειονομικές μονάδες, οι οποίες σε περίπτωση εμφάνισης τριών κρουσμάτων οφείλουν να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΔΥ, για να αρχίσουν μαζικά τεστ; Ο αριθμός των τριών κρουσμάτων και πάνω, θεωρείται ως «συρροή» και ειδικά σε τέτοιες δομές, όπως έχει διαπιστωθεί και στο παρελθόν, η διασπορά μπορεί να είναι μεγάλη και να έχει δραματικές επιπτώσεις, στην υγεία των νοσηλευομένων- τροφίμων.

Να σημειωθεί ότι ήδη από χθες οι πληροφορίες του “GRtimes.gr” ανέφεραν ότι εντός της υγειονομικής δομής, είχαν βεβαιωθεί τουλάχιστον επτά κρούσματα του κορωνοϊού.

Πηγή: patrastimes.gr