Για τις εικόνες συνωστισμού που παρατηρήθηκαν τα Θεοφάνια και το άνοιγμα των σχολείων μίλησε το πρωί της Πέμπτης στον “ΑΝΤ1” ο καθηγητής Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής, Γιάννης Τούντας. Με ένα αυστηρό 20ήμερο lockdown τα αποτελέσματα ανακοπής της πανδημίας του κορονοϊού, σύμφωνα με τον καθηγητή, θα ήταν καλύτερα.

«Όχι απλώς με ανησύχησε, με φόβισε», είπε ο καθηγητής Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, σχολιάζοντας τις εικόνες συνωστισμού που παρατηρήθηκαν κατά τον εορτασμό των Θεοφανίων. Ο κ. Τούντας συνέκρινε τις χθεσινές εικόνες με αυτές που παρατηρήθηκαν του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη. «Το ζήσαμε του Αγίου Δημητρίου και είδαμε πόσο στοίχισε στη βόρεια Ελλάδα και πολύ φοβάμαι ότι αυτό έρχεται να προστεθεί σε όποια έξαρση από τις γιορτές και από το άνοιγμα των σχολείων σε ένα κύμα που είναι ήδη σε εξέλιξη κι ενώ έχουμε μπροστά μας ακόμα δυο μήνες χειμώνα» σημείωσε.

Τόνισε επίσης πως με ένα αυστηρό 20ήμερο lockdown θα ήταν καλύτερα τα αποτελέσματα ανακοπής του δεύτερου κύματος της πανδημίας και εκτίμησε ότι «με βάση τη φυσαρμόνικα θα πάμε πίσω δύο μήνες».

Σχολιάζοντας το άνοιγμα των σχολείων, ο κ. Τούντας είπε πως «ο κίνδυνος της απώλειας ανθρώπινων ζωών προκαλεί χειρότερο τραύμα από το κλείσιμο στο σπίτι για λίγο παραπάνω καιρό». Σημείωσε δε πως τα παιδιά είναι εύκολα προσαρμόσιμα και εξέφρασε την πλήρη αντίθεσή του στην απόφαση για την επιστροφή τους στα σχολεία.

«Θεωρώ ότι είναι λάθος το άνοιγμα των σχολείων τώρα, ότι θα έπρεπε να πάρουμε το αποτύπωμα των γιορτών και μετά να αποφασίσουμε», κατέληξε ο καθηγητής του ΕΚΠΑ.

Πηγή: patrastimes.gr