Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ διαβεβαίωσε ότι δεν ανησυχεί για την επικείμενη επιστροφή του γιου του Μπάρον και των εγγονιών του στο σχολείο και επανέλαβε ότι τα σχολεία θα πρέπει να ανοίξουν κανονικά.

Ο Τραμπ ασκεί πιέσεις για την επαναλειτουργία των σχολείων παρά το γεγονός ότι ο αριθμός των νέων κρουσμάτων του Covid-19 παρουσιάζει ραγδαία άνοδο στις ΗΠΑ. Ο Αμερικανός πρόεδρος έχει απειλήσει να παρακρατήσει την ομοσπονδιακή χρηματοδότηση, εφόσον τα σχολεία δεν ανοίξουν κανονικά.

Ερωτηθείς για την επιστροφή του γιου του και των εγγονιών του στο σχολείο, δήλωσε. «Είμαι άνετος με αυτό».

Ο Ντόναλντ Τραμπ εκτίμησε ότι τα παιδιά έχουν ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα και ότι δεν κινδυνεύουν να μεταφέρουν την ασθένεια στο σπίτι, στους γονείς τους ή άλλους συγγενείς τους, κάτι το οποίο, σύμφωνα με τον ίδιο, έχει αποδειχθεί επιστημονικά. «Δεν κολλάνε εύκολα (covid-19), δεν τον μεταφέρουν εύκολα στο σπίτι» σημείωσε.

Ο Ρεπουμπλικάνος εξήγησε ότι η απόφαση να ανοίξουν τα σχολεία εναπόκειται στους κυβερνήτες των πολιτειών.

Εξάλλου στη δεύτερη ενημέρωση που παραχώρησε στον Τύπο για την επιδημία του κορονοϊού, αφού τις είχε σταματήσει στα τέλη Απριλίου, ο Τραμπ κάλεσε και πάλι τους νέους να αποφεύγουν τα γεμάτα μπαρ και πρόσθεσε ότι δίνει τη συνέντευξη Τύπου χωρίς την παρουσία γιατρών ή του κορυφαίου επιδημιολόγου των ΗΠΑ Άντονι Φάουτσι διότι ενημερώνεται ο ίδιος προσωπικά από εκείνους.

Εξάλλου ο Τραμπ εκτίμησε ότι οι διαδηλώσεις που πραγματοποιούνται στις ΗΠΑ κατά του ρατσισμού και της αστυνομικής βίας ήταν ένας από τους λόγους που οδήγησαν σε αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού, ενώ για μία ακόμη φορά κάλεσε τους πολίτες να φορούν μάσκα και να τηρούν βασικούς κανόνες υγιεινής.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters 

Πηγή: patrastimes.gr