Σκηνές που θυμίζουν εποχές προ κορωνοϊού εκτυλίσσονται τα τελευταία 24ωρα στην πρωτεύουσα της Βρετανίας. Η χαλάρωση των μέτρων του lockdown στις αρχές της εβδομάδας έβαλε ξανά «φωτιά» στη νυχτερινή ζωή του Λονδίνου, με τους κατοίκους της μεγαλούπολης να σπεύδουν να τιμήσουν τις παμπ και τα εστιατόρια, που υποδέχθηκαν τα πλήθη στους εξωτερικούς τους χώρους.

Παρόλο που η κίνηση ήταν αυξημένη όλη την εβδομάδα, εχθές επικράτησε το αδιαχώρητο σε πολλές περιοχές μιας και ήταν το πρώτο βράδυ Παρασκευής μετά την χαλάρωση των μέτρων. Στο Σόχο
τα τραπεζάκια ήταν ασφυκτικά γεμάτα και οι παρέες απολάμβαναν το ποτό και το φαγητό τους, χωρίς μάσκες και ιδιαίτερες αποστάσεις.

Και σήμερα όμως, αρκετοί Λονδρέζοι επωφελήθηκαν από τον καλό καιρό για να απολαύσουν το γεύμα τους ή το κρασί τους σε πλατείες όπου έχουν στηθεί τραπεζάκια, έξω από επιχειρήσεις εστίασης. Χαρακτηριστική είναι η φωτογραφία από την Πλατεία Σλόαν, όπου μικροί και μεγάλοι εμφανίζονται να χαλαρώνουν σε στιγμές ανεμελιάς, μια σκηνή που θα ήταν αδιανόητη πριν από μερικές εβδομάδες στη Βρετανία.

Πηγή: patrastimes.gr