Σε επιφυλακή τίθεται από σήμερα όλος ο ελεγκτικός μηχανισμός του δημοσίου στην Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή, με φόντο το τελευταίο τριήμερο της αποκριάς και ότι αυτό σηματοδοτεί ιστορικά και κοινωνικά, αλλά και σε πολιτιστικό επίπεδο. για την Αχαϊκή πρωτεύουσα.

Τα μέτρα και οι απαγορεύσεις λόγω της πανδημίας αποτελούν το σημείο αιχμής σε ότι αφορά στη τήρηση τους και την αποτροπή δημιουργίας καταστάσεων οι οποίες  θα αποτελέσουν βραδυφλεγή βόμβα για τη δημόσια υγεία της πόλης και της ευρύτερης περιοχής αλλά και αδυναμία ελέγχου της κατάστασης.

Από σήμερα το βράδυ  κατ’ ουσίαν από αύριο το πρωϊ επίσημα έως και την Καθαρά Δευτέρα, Ανεξάρτητη Αρχή, διεύθυνση υγείας , διεύθυνση εμπορίου, διεύθυνση εργασίας και προπάντων όλη η δύναμη της Ελληνικής Αστυνομίας θα βρίσκονται επί ποδός .

Τα κλιμάκια θα πραγματοποιούν σε 24ωρη βάση ελέγχους προκειμένου να διαπιστωθεί κατά πόσο τηρούνται όλα τα μέτρα τα οποία ισχύουν στο πλαίσιο των απαγορεύσεων για συναθροίσεις και μετακινήσεις,  ενώ στο μικροσκόπιο θα βρίσκονται όλα τα καταστήματα και ιδιαίτερα αυτά της διασκέδασης καθώς και της εστίασης και αναψυχής.

Οι έλεγχοι θα επικεντρωθούν τόσο στο κέντρο όσο και στην περιφέρεια της Πάτρας, ενώ σε ότι αφορά αποκλειστικά την ημέρα της καθαρής Δευτέρας, το βάρος θα δοθεί στην πλαζ, το χώρο της Μαρίνας στην Ηρώων Πολυτεχνείο, το γηροκομειό, στο νότιο πάρκο αλλά και σε κάθε χώρο που θα μπορούσε να αποτελέσει βάση εθίμου να είναι σημείο προσέλευσης και συνάθροισης πολλών ατόμων για να γιορταστούν τα “κούλουμα”.

Το σχέδιο που θα εφαρμοστεί έχει εκπονηθεί  στη διάρκεια σύσκεψης που προκάλεσε η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας αλλά και στην διάρκεια πολύωρης σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε από την ηγεσία της ΕΛΑΣ με την συμμετοχή των επιτελών.

Ο μεγάλος πονοκέφαλος ωστόσο είναι η διαχείριση αι ο έλεγχος της κατάστασης τις βραδινές και νυχτερινές ώρες, καθώς ο εντοπισμός των χώρων όπου θα επιχειρηθεί να γίνουν καρναβαλικά πάρτι είναι δύσκολη εξίσωση.

Tην ύπαρξη σχεδίου βάση του οποίου θα κινηθούν οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες και τα μικτά κλιμάκια όλο το τετραήμερο επεσήμανε μιλώντας στους patrastimes.gr ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος, ο οποίος  έκανε λόγο για “κρυφά” χαρτιά που έχει στην διάθεσή του ο μηχανισμός προκειμένου να αποτραπεί κάθε προσπάθεια τα πράγματα να βγουν εκτός ελέγχου.

Πηγή: patrastimes.gr