Το γενέσιο της Υπεραγίας Θεοτόκου θα τιμηθεί και φέτος με τη δέουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια στον πανηγυρίζοντα ιερό ναό Παντανάσσης Πατρών και μάλιστα ο φετινός εορτασμός θα είναι τριήμερος, ενώ θα πραγματοποιηθεί και με τα υγειονομικά μέτρα προστασίας από τον covid-19 όπως επιτάσσουν τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ.

Τις μέρες αυτές πραγματοποιούνται εργασίες καθαρισμού της εκκλησίας, των καθισμάτων και όλων των χώρων του κυρίως ναού καθώς και στην πλατειούλα της Παντάνασσας.
Η φετινή θρησκευτική πανήγυρη θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2020 στις 10.30 το πρωί με την έξοδο της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας Παντάνασσας σε ειδικό θρόνο για την έναρξη του προσκυνήματος από τους πιστούς.

Θ’ ακολουθήσει στις 7 το απόγευμα ο αρχιερατικός εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας όπου θα χοροστατήσει και θα μιλήσει ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, ενώ στις 10 το βράδυ θα τελεστεί μικρά αγρυπνία όπου θα ιερουργήσει ο Πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως Πατρών, αρχιμανδρίτης π. Αρτέμιος Αργυρόπουλος.

Την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου που είναι η εορτή του Γενέσιου της Θεοτόκου, στον ιστορικό ναό Παντανάσσης θα τελεστεί το πρωί πανηγυρική Θεία λειτουργία όπου θα είναι και πάλι ο Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος ενώ στον εσπερινό στις 18.30 το απόγευμα θα χοροστατήσει και θα κηρύξει το Θείο λόγο ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος.

Την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου θα συνεχιστεί ο εορτασμός αυτή τη φορά στο παρεκκλήσι, δίπλα, στην Βότση και Αλ. Υψηλάντου, το οποίο εγκαινίασε τον περασμένο Νοέμβριο ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος και είναι αφιερωμένο στον Ιωακείμ και την Άννα, στη μνήμη δηλαδή των Αγίων Θεοπατόρων. Στην αρχιερατική Θεία λειτουργία στο παρεκκλήσι θα ιερουργήσει την Τετάρτη το πρωί ο Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος.

Πηγή: patrastimes.gr