Ο Καναδάς ενδέχεται να επιτρέψει σε πλήρως εμβολιασμένους ταξιδιώτες να εισέλθουν στη χώρα από τις αρχές Σεπτεμβρίου, δήλωσε χθες ο πρωθυπουργός Τζαστίν Τριντό, με την προϋπόθεση ότι συνεχιστεί η τρέχουσα τάση στο ποσοστό εμβολιασμού και στις συνθήκες δημόσιας υγείας.

Ο Καναδός πρωθυπουργός έκανε τις δηλώσεις αυτές του σε μια τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με ηγέτες καναδικών επαρχιών, σύμφωνα με το πρωθυπουργικό γραφείο.

Ο Τριντό γνωστοποίησε παράλληλα ότι βρίσκονται σε εξέλιξη συζητήσεις με τις ΗΠΑ με σκοπό να ξεκινήσουν να επιτρέπονται σε πλήρως εμβολιασμένους Αμερικανούς υπηκόους και μόνιμους κάτοικους στον Καναδά τα μη απαραίτητα ταξίδια από τα μέσα Αυγούστου.

«Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι, εάν συνεχιστεί η τρέχουσα θετική πορεία του ποσοστού εμβολιασμού και στις συνθήκες δημόσιας υγείας, ο Καναδάς θα είναι σε θέση να καλωσορίσει πλήρως εμβολιασμένους ταξιδιώτες από όλες τις χώρες από τις αρχές Σεπτεμβρίου», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Περίπου το 78% των ατόμων ηλικίας 12 ετών και άνω στον Καναδά έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου κατά της Covid-19, ανέφεραν προσφάτως αξιωματούχοι υγείας. Περίπου το 44% των ατόμων ηλικίας 12 ετών και άνω είναι πλήρως εμβολιασμένο.

Νωρίτερα χθες, η καναδική κυβέρνηση ανέφερε ότι θα επιτρέψει ξανά από τον Νοέμβριο τον ελλιμενισμό μεγάλων κρουαζιερόπλοιων, καθώς η πανδημία της Covid-19 υποχωρεί, αλλά σημείωσε ότι αυτά θα πρέπει να τηρούν πλήρως τις απαιτήσεις δημόσιας υγείας.

Πηγή: patrastimes.gr