Έξι περιοχές τις Αχαϊας αποτελούν το μεγάλο πονοκέφαλο της Πολιτικής Προστασίας, σε ότι αφορά τις ζώνες όπου υπάρχει κίνδυνος στη διάρκεια του καλοκαιριού να προκύψει περιστατικό δύσκολης διαχείρισης σε περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Αυτές είναι το μοναδικό δάσος της Στροφυλιάς, η ορεινή και ημιορεινή δασώδης ζώνη της Αιγιάλειας, τμήματα από τον ορεινό όγκο των Καλαβρύτων, καθώς και περιαστικές δασώδεις περιοχές ή περιοχές με πυκνή βλάστηση της Πάτρας, όπως το Κεφαλόβρυσο, τα Συχαινά, το άνω και κάτω Καστρίτσι και τμήμα του Δρεπάνου.

Αυτό αποκάλυψε μιλώντας στην εκπομπή του Γιάννη Γεωργόπουλου, “Πράσινο, Κόκκινο σε Γαλάζιο Φόντο” στον max fm, ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος κ. Γυφτάκης, προσθέτοντας, ότι ακόμα πιο ανησυχητικό είναι το γεγονός, ότι πλέον  οι εκδήλωση δασικών πυρκαγιών και στην περιοχή, καταγράφεται λόγω της κλιματικής αλλαγής σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του έτους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του patrastimes.gr ζητούμενο παραμένει την ίδια ώρα για την περιοχή, η εξσαφάλιση των απαιτούμενων  πόρων, προκειμένου το δασαρχείο να προχωρήσει σε διάνοιξη και συντήρηση των δασικών δρόμων, προκειμένου να είναι εξασφαλισμένη η πρόσβαση των δυνάμεων πυρόσβεσης έαν χρειαστεί σε εστίες φωτιάς.

Η έλλειψη κονδυλίων έχει αναγκάσει τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες να επιλέγουν ποιους δασικούς δρόμους και σε ποιες περιοχές θα καθαρίσουν- συντηρήσουν και ποιούς όχι, με αποτέλεσμα η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί να παρπαπέμπει σε “ρωσική ρουλέτα”.

Πηγή: patrastimes.gr