Στο… πόδι σηκώθηκε το χωριό Ανθήλη έξω από τη Λαμία στη Φθιώτιδα, το βράδυ της Τρίτη (06/07), όταν έγινε ένοπλη σύρραξη ανάμεσα σε δύο οικογένειες Ρομά που, όπως φαίνεται, δεν τα βρήκαν στο… προξενιό.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «LamiaReport», για σχεδόν 30 λεπτά ακούγονταν πυροβολισμοί από τον καταυλισμό των Ρομά.

Με βάση το σχετικό ρεπορτάζ, είχαν προηγηθεί προφορικές αντεγκλήσεις, αλλά και άγριο ξύλο μεταξύ δύο οικογενειών

Φέρεται να τα χάλασαν στο… προξενιό και ως αποτέλεσμα ήταν ένα άτομο να μεταφερθεί – από τους ίδιους τους Ρομά – τραυματισμένο από σκάγια στο Νοσοκομείο Λαμίας, ενώ άλλα δύο άτομα ζήτησαν ασθενοφόρο καθώς έφεραν θλαστικά τραύματα από τη συμπλοκή.

Την ίδια ώρα, οι κάτοικοι του χωριού κλειδαμπαρώθηκαν στα σπίτια τους, υπήρχαν όμως και άνθρωποι που δεν είχαν τελειώσει τις δουλειές τους στα χωράφια και τηλεφωνούσαν με αγωνία στην αστυνομία καθώς φοβούνταν για αδέσποτες σφαίρες.

Στο σημείο έφτασε ισχυρή αστυνομική δύναμη με επικεφαλής τον αστυνομικό διευθυντή της ΔΑ Φθιώτιδας Δημήτρη Φούρλα και προχώρησαν σε 8 προσαγωγές από άτομα των δύο οικογενειών.

Όπως αναφέρει το «lamiareport.gr», δυστυχώς, δεν είναι η πρώτη φορά που ξεφεύγει η κατάσταση μεταξύ των Ρομά στον καταυλισμό της Ανθήλης. Συχνά – πυκνά ξεκινούν φραστικά επεισόδια και το ίδιο πυκνά οι καυγάδες καταλήγουν σε βίαια επεισόδια.

Αυτήν τη φορά μίλησαν και τα όπλα, αφού στο παρελθόν έχουν καταγραφεί ακόμη και εμπρηστικές επιθέσεις στα σπίτια μεταξύ αυτών που έχουν διαφορές.

Πηγή: patrastimes.gr