Ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Πάνος Τσακλόγλου, παρουσίασε τις πιο σημαντικές αλλαγές που φέρνει το εργασιακό νομοσχέδιο, το οποίο αναμένεται να τεθεί σύντομα προς συζήτηση στη Βουλή.

Μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα MEGA», ανέφερε ότι «χρειαζόταν μέχρι τώρα συμφωνία σε συλλογικό επίπεδο μεταξύ επιχειρήσεων και συνδικαλιστικών οργανώσεων για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας. Πολλές τέτοιες συμφωνίες έγιναν και επί ΣΥΡΙΖΑ».

Και συνέχισε με το εξής: «Αυτό που προτείναμε είναι να μπορεί να γίνει και σε ατομικό επίπεδο αυτό, πάντα με τη συμφωνία και την πρόταση του εργαζόμενου. Γιατί γνωρίζει το συνδικάτο μου τις ανάγκες που έχω εγώ σε ατομικό επίπεδο;».

Ξεκαθάρισε, δε, ότι αν ο εργαζόμενος που δεν αποδεχθεί την πρόταση της εταιρείας για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας απολυθεί, ο λόγος απόλυσης θεωρείται άκυρος και θα υπάρχει ισχυρή ποινή για την επιχείρηση.

«Πρέπει να ρυθμιστούν οι διάφορες μορφές εργασίας»

«Θέλουμε έναν συνδυασμό προστασίας των εργαζομένων με ταυτόχρονα ανταγωνιστικές επιχειρήσεις. Χωρίς ανταγωνιστικές επιχειρήσεις, θα έχουμε ανεργία» υπογράμμισε ως στόχο του νέου εργασιακού νομοσχεδίου. Και υποστήριξε ότι ο βασικός κορμός της ισχύουσας νομοθετικής νομοθεσίας παραμένει αναλλοίωτος από το 1982.

«Υπάρχουν πολλές μορφές εργασίας, ή τηλεργασία, ή θέματα όπως η άδεια πατρότητας που πρέπει να ρυθμιστούν», σημείωσε κάνοντας λόγο ότι θα υιοθετηθεί ψηφιακή κάρτα εργασίας με το νέο εργασιακό νομοσχέδιο αλλά και ό,τι αυτό προβλέπει «συνδικαλιστικά και ασφαλιστικά δικαιώματα σε ομάδες εργαζομένων όπως οι delivery».
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/politiki/tsaklogloy-ergasiako-nomoshedio-simantikes-allages

Πηγή: patrastimes.gr