Να κληθούν για εξηγήσεις και πολιτικά πρόσωπα με κομβικό ρόλο την περίοδο των ηχογραφήσεων πρότεινε ο Υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας, μιλώντας στο ρ/σ «Radio North».

Εστιάζοντας στην ουσία του περιεχομένου των ηχογραφήσεων, ο υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε πως «πρέπει επιτέλους να βάλουμε ένα πλαίσιο στο θέμα της χρήσης τέτοιων αποδεικτικών μέσων (ηχογραφήσεων)» και πρόσθεσε ότι «δεν θα μπω στον πειρασμό να εξηγήσω με δικονομικούς όρους αν όλα αυτά τα ηχητικά ντοκουμέντα, μπορούν ή όχι να χρησιμοποιηθούν, ανάλογα με την οπτική που το βλέπει κανείς, ή με τη διάσταση που θέλει να δώσει”.

Στο ίδιο πλαίσιο, “πέρα από αυτά, υπάρχει ένα τεράστιο πολιτικό ζήτημα. Στο οποίο καλούνται όλοι να απαντήσουν. Είναι υποχρεωμένοι οι εμπλεκόμενοι σ` αυτές τις διαδικασίες και τα πολιτικά πρόσωπα που είχαν κομβικό ρόλο όλη την προηγούμενη περίοδο, να κληθούν και να δώσουν εξηγήσεις” επισήμανε ο υπουργός Δικαιοσύνης. “Διότι μη μου πείτε, ότι η ουσία –ας πούμε για το Μάτι- είναι στο αν έπρεπε ή όχι να υπάρχει αυτό το αποδεικτικό υλικό και όχι μια εγκληματική προσπάθεια συγκάλυψης παραλείψεων και γεγονότων που ξέρουμε ότι κόστισαν τη ζωή σε 102 συμπολίτες μας» σχολίασε ο κ. Τσιάρας.

Αναφερόμενος στην ποιότητα της Δικαιοσύνης, ο κ. Τσιάρας υπογράμμισε ότι το φαινόμενο «να εκθέτει η πολιτική εξουσία και τη λειτουργία της Δικαιοσύνης και τις δικές της στοχεύσεις, είναι μια πραγματικότητα που την έχουμε δει να επαναλαμβάνεται στη μεταπολιτευτική περίοδο της Ελλάδας» και κατέληξε: “Πρέπει να καταλάβουμε κάποτε ότι η θεσμική προσέγγιση ζητημάτων τα οποία αφορούν στην ίδια τη Δημοκρατία πρέπει να είναι μακριά και έξω από την μικροκομματική αντιπαράθεση”

Πηγή: patrastimes.gr