Από τις 19.9.2019 ο βουλευτής Αχαΐας της Ν.Δ. Άγγελος Τσιγκρής είχε με την παρέμβασή του αναδείξει την χρόνια εγκατάλειψη και την έλλειψη συντήρησης του αρχιτεκτονικού κοσμήματος του Ερνέστου Τσίλερ.

Στην σχετική ερώτησή του προς την Υπουργό Πολιτισμού κα Λίνα Μενδώνη, ο Αχαιός βουλευτής είχε υπογραμμίσει τον χαρακτηρισμό του θεάτρου ως «Μνημείο της Νεότερης Ελλάδος» από το Υπουργείο Πολιτισμού, καθώς επίσης την αξία και το ρόλο που έχει διαδραματίσει ο «Απόλλωνας» στην ιστορική διαδρομή της Αχαϊκής πρωτεύουσας.

Αφού ενημέρωνε την Υπουργό για τις ζημιές που έχει προκαλέσει ο φθοροποιός χρόνος και η ανεπαρκής φροντίδα στο κτίριο κατά τα τελευταία 20 χρόνια, όπως επίσης και για τις καταστροφές που έχει υποστεί από τους βανδαλισμούς αγνώστων, ο βουλευτής Αχαΐας ζητούσε να ενημερωθεί ποιες θα ήταν οι ενέργειες που θα δρομολογούσε το Υπουργείο για τη συντήρηση και αποκατάσταση του μνημείου και σε ποιον χρονικό ορίζοντα θα ενετάσετο η εκκίνηση των εργασιών.

Μετά την ευνοϊκή διευθέτηση του θέματος, ο βουλευτής Αχαΐας της Ν.Δ. Άγγελος Τσιγκρής, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Ένα εμβληματικό Πολιτιστικό Μνημείο της Πάτρας και ολόκληρης της Ελλάδας, όπως είναι το Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων», πρόκειται επιτέλους μετά από χρόνια αδιαφορίας και εγκατάλειψης να  αποκατασταθεί πλήρως, έτσι ακριβώς όπως επιβάλλει η ιστορία και ο ρόλος του.

Χαίρομαι ιδιαίτερα, που για άλλη μια φορά, μια Κοινοβουλευτική μου παρέμβαση αποδεικνύεται χρήσιμη και αποτελεσματική για τον τόπο μας, καταδεικνύοντας παράλληλα το έντονο και ειλικρινές ενδιαφέρον της Κυβέρνησης και για τα θέματα του Πολιτισμού.

Με την ευκαιρία αυτή, θέλω να διαβεβαιώσω όλους τους Αχαιούς ότι θα συνεχίσω να παρακολουθώ και να αφουγκράζομαι τις ανάγκες και τα προβλήματα της περιοχής μας, ώστε να παρεμβαίνω Κοινοβουλευτικά και πρακτικά για την επίλυσή τους.

Ένα είναι σίγουρο: Ότι με εργώδη κοινοβουλευτική προσπάθεια, συντονισμένες κινήσεις και όχι με ατελέσφορες υποσχέσεις και ανούσια δελτία τύπου, μπορούμε όλοι μαζί να αλλάξουμε σελίδα για την Αχαΐα και τους πολίτες της, σε όλους τους τομείς!».

Πηγή: patrastimes.gr