«Εμείς πιστεύουμε στην αυταξία της γνώσης», απάντησε στη δευτερολογία του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, υποστηρίζοντας ότι «η Ευρώπη θέλει ολοένα και περισσότερους πολίτες με επιστημονικά εφόδια», σε αντίθεση με την ΝΔ που κινείται σε αντίθετη κατεύθυνση.

Ο κ. Τσίπρας υπενθύμισε ότι η κυρία Γιαννάκου νομοθέτησε τη βάση του 10 παλιότερα. Αλλά «εσείς εδώ νομοθετείτε ένα πλέγμα διατάξεων που βάζει κρυφούς κόφτες» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, επικαλούμενος μάλιστα και τη γνώμη της πρώην υπουργού Παιδείας, Άννας Διαμαντοπούλου λέγοντας ότι «4 χρόνια μετά δεν υπάρχει καμιά ένδειξη μελέτης που να λέει ότι η βάση της 10 πέτυχε».

«Εσείς είστε απόλυτα ιδεοληπτικός και εμμονικός», τόνισε ο κ. Τσίπρας προς τον πρωθυπουργό και επανέλαβε ότι «έχουμε ευθύνη απέναντι στους πολίτες να πούμε ότι σε ότι μας αφορά θα καταργήσουμε αυτήν την αδικία».

Μάλιστα, «εισάγει η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο που καταθέτει όσα ζητούσε η τρόικα από το 2015 μέχρι που ήμασταν κυβέρνηση». υποστήριξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε ότι «είστε σε ταυτόσημη ιδεολογική στάση» στα ζητήματα παιδείας με τους δανειστές.

«Εμείς καταφέραμε μετά από μια δύσκολη διαπραγματευτική διαδικασία, να καταθέσουμε τη δική μας ατζέντα. Γνωρίζει ο ελληνικός λαός και ποιοι κατάφεραν και το 1 προς 1 και διορισμοί της ειδικής αγωγής», είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε ότι «θέλουμε την αξιολόγηση ως έννοια» αλλά μέσα από τη συλλογικότητα.

«Υπάρχει και μια μεγάλη προσπάθεια που κάνετε εσείς να λέτε ότι η Αριστερά είναι αντίθετη με την έννοια της αξιολόγησης», ανέφερε ο κ. Τσίπρας, διαχωρίζοντας ωστόσο την αξιολόγηση από τιμωρητικές μορφές της.

Πηγή: patrastimes.gr