Με ένα δηκτικό βίντεο που ανέβασε ο Αλέξης Τσίπρας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία σχολιάζει τον νέο Πτωχευτικό Κώδικα της κυβέρνησης Κ. Μητσοτάκη που για πρώτη φορά καταργεί την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Στο βίντεο αφήνονται σαφείς αιχμές για τα δάνεια 300 εκατ. ευρώ της ΝΔ και του Κήρυκα Χανίων, την ώρα που με το νέο πτωχευτικό για χρέη ανεξαρτήτως ποσού θα οδηγούνται φυσικά πρόσωπα σε πτώχευση και εκποίηση περιουσίας.

Ειδικότερα, όπως σημειώνεται στο βίντεο «ο Κυριάκος έχει πάρει δάνειο και δεν δεν μπορεί να πληρώσει τις δόσεις. Για πρώτη φορά, με τον νέο πτωχευτικό νόμο η τράπεζα μπορεί να πτωχεύσει τον Κυριάκο ως φυσικό πρόσωπο και μπορεί να ρευστοποιήσει όλη την κινητή και ακίνητη περιουσία. Για πρώτη φορά θα του πάρει την πρώτη κατοικία» αναφέρει το βίντεο και συνεχίζει:

«Αν ο Κυριάκος είναι ευάλωτος οφειλέτης μπορεί για 12 χρόνια να πληρώνει ενοίκιο στο σπίτι του» και «αν θέλει να το πάρει πίσω θα πρέπει να πληρώσει ολόκληρη την εμπορική αξία του ακινήτου στην τράπεζα χωρίς να υπολογίζονται τα ενοίκια που έχει δώσει».

«Ο Κυριάκος δεν είναι αυτός που νομίζεις. Εκείνος έχει 32 ακίνητα και τα δάνειά του δανεικά και αγύριστα. Ο Κυριάκος του παραδείγματος είσαι εσύ» καταλήγει το βίντεο δίνοντας το στίγμα ότι επί της ουσίας «μένουμε χωρίς σπίτι».

Δείτε το βίντεο που ανήρτησε στον λογαριασμό του ο Αλέξης Τσίπρας:

Πηγή: patrastimes.gr