Άμεσα προληπτικά μέτρα για το άνοιγμα των σχολείων θα πρέπει να πάρει η πολιτεία, τόσο σε επίπεδο κράτους, όσο και σε επίπεδο περιφέρειας, σύμφωνα με τον καθηγητή του τμήματος Υγιεινής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών, Απόστολο Βανταράκη.

Σύμφωνα με τον κ. Βανταράκη τα μέτρα αυτά δεν έχουν παρθεί και αυτό κάνει αρκετά ριψοκίνδυνο το άνοιγμα των σχολείων και το ενδεχόμενο της εξάπλωσης της διασποράς αφού τα πιθανά κρούσματα σε παιδιά θα φέρουν πιθανά κρούσματα σε ενηλίκους και σε οικογένειες.

«Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε ένα μίνι lockdown στην περιοχή και το παράδοξο είναι ότι ουσιαστικά μέτρα πρόληψης δεν υπάρχουν. Υπάρχουν μόνο για την εστίαση και για τα καταστήματα του κλάδου, τη στιγμή που δεν ισχύουν για παράδειγμα για τις μουσικές συναυλίες και τις πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι πρόκειται για αποσπασματικά μέτρα που μπερδεύουν τον κόσμο, δημιουργούν μεγαλύτερη σύγχυση και δεν οδηγούν σε ένα καθολικό αποτέλεσμα. Τα σχολεία που είναι ένα κομβικό σημείο για την διαχείριση της πανδημίας ασφαλώς και θα πρέπει να ανοίξουν όμως με προληπτικά μέτρα ασφαλείας που μέχρι ώρας επαναλαμβάνω δεν έχουν παρθεί.

Θα πρέπει να παρθούν γενικότερα μέτρα πρόληψης αφού αυτά είναι που θα μας κρατήσουν μακριά από δυσάρεστες καταστάσεις και επίσης θα πρέπει να μάθουμε να πάψουμε να κρυβόμαστε πίσω από το εμβόλιο» τονίζει χαρακτηριστικά ο καθηγητής.

Πηγή: patrastimes.gr