Το μήνυμα ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη για όλα τα σενάρια έστειλε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ για την κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας.

Τόνισε ότι κανείς δεν βρέθηκε προ εκπλήξεως από την τουρκική Navtex καθώς «ήταν μέσα στα σενάρια και τις πληροφορίες που είχαμε» και πρόσθεσε ότι το θέμα τώρα είναι να μην υλοποιηθεί.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης χαρακτήρισε πολύ προβληματική την συμπεριφορά της Τουρκίας που καθιστά και πάρα πολύ δύσκολο και το ρόλο του διεθνούς παράγοντα.

«Σήμερα είναι πολύ προβληματική η συμπεριφορά της τουρκίας και η αξιοπιστία της απέναντι στο διεθνή παράγοντα. Διότι αν έχουν παρέμβει μια σειρά υπουργοί εξωτερικών ή ακόμη και η γερμανίδα καγκελάριος και έχουν δεχθεί από την πλευρά της Τουρκίας μια κατευναστική απάντηση των ανησυχιών τους και την επόμενη ημέρα βλέπουμε μια κλιμάκωση στο επιχειρησιακό πεδίο. Αυτό σημαίνει ότι είναι πάρα πολύ δύσκολος και ο ρόλος του διεθνούς παράγοντα», σημείωσε ο κ. Βαρβιτσιώτης.

Πηγή: patrastimes.gr