Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης σχολίασε την επίσκεψη του Μεβλούτ Τσαβούσογλου στη Θράκη, αναφέροντας πως είναι ιδιωτική και τονίζοντας πως «θα ανέβαζε τους τόνους αν κάποιος Έλληνας αξιωματούχος συνόδευε τον Τούρκο ΥΠΕΞ εκεί».

«Η Τουρκία εκτός από ένας δύσκολος και προβληματικός γείτονας, είναι και σημαντικός οικονομικός εταίρος», εξέφρασε ο κ. Βαρβιτσιώτης στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα», σχολιάζοντας την επίσκεψη του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών στη χώρα μας.

Στη συνέντευξή του, επίσης, σημείωσε ότι η Ελλάδα σέβεται τα δικαιώματα της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη, σε αντίθεση με την ελληνική μειονότητα στην Κωνσταντινούπολη. Όπως εξέφρασε, «η τουρκική προπαγάνδα ανεβάζει τον πήχη της εξομάλυνσης» των σχέσεων των δύο χωρών, ενώ ανέφερε ότι αυτά που είπε ο Νίκος Δένδιας στην Τουρκία αποτελούν πάγιες θέσεις της Ελλάδας.
Σε καλύτερη φάση από ότι πέρσι ο διάλογος Ελλάδας – Τουρκίας

«Δεν πρόκειται για ρεβάνς», υπογράμμισε. Απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο προβοκάτσιας από τουρκικής πλευράς, κατά την επίσκεψη Τσαβούσογλου στην Θράκη, ο κ. Βαρβιτσιώτης είπε πως αυτό παρακολουθείται από τις Αρχές της Ελλάδας. Παράλληλα, φανέρωσε ότι ο διάλογος μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας «είναι πολυεπίπεδος, αλλά είναι σε καλύτερη φάση από ότι πέρσι».

Πέρα από τα ζητήματα με την Τουρκία, αναφέρθηκε και στις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη χθες για «σκοτεινή περίοδο» το 2015, με τον ίδιο να υποστηρίζει ότι «αυτή είναι η πραγματικότητα» ενώ χαρακτήρισε «μεγάλη πρωτοβουλία της Ελλάδας» το πράσινο ευρωπαϊκό πιστοποιητικό που παρουσιάζει σήμερα η ελληνική κυβέρνηση.

Πηγή: patrastimes.gr