Υπερβολές χαρακτήρισε τα όσα ακούγονται περί αθηναϊκής μετάλλαξης ο πνευμονολόγος – Εντατικολόγος,Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Ο κ. Βασιλακόπουλος μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του “Open” ανέφερε χαρακτηριστικά πως είναι «υπερβολές όσα ακούγονται για μετάλλαξη της Ελλάδας.Oνοματοδοτήσαμε μια μετάλλαξη που υπάρχει σε 30 χώρες σε αθηναΐκη μετάλλαξη. Δεν έχουμε κάτι τέτοιο στην Ελλάδα. Είναι υπερβολές, δεν πρόκειται να επικρατήσει στην Ελλάδα. Είναι προφανές ότι πάμε σε αποκλιμάκωση».

«Για να έχουμε ανοσία πρέπει να κάνουμε το 70% των εμβολιασμών – αλλά όχι των νέων, των μεγάλων ανθρώπων πρέπει που δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμη! Αλλιώς θα χάσουμε πολλούς ανθρώπους αυτών των ηλικιών. Θα θρηνήσουμε θύματα κι ας έχουμε ανοσία αγέλης» σημείωσε χαρακτηριστικά ενώ τόνισε πως όποιος έχει εμβολιαστεί έχει ελάχιστη πιθανότητα να μεταδώσει τον ιό.

Αναφερόμενος στα περιστατικά θρόμβωσης στην Κρήτη και το κατά πόσο συνδέονται με το εμβόλιο της AstraZeneca, επεσήμανε ότι «ο νεαρός έπαθε θρόμβωση και να αποδειχθεί ότι την έπαθε από το εμβόλιο είναι πλήρως αναστρέψιμη. Είναι σπάνιες τέτοιες επιπλοκές και ξέρουμε πώς να τις αντιμετωπίσουμε».

Πηγή: patrastimes.gr