«Προσέρχονται λιγότεροι για τεστ», ανέφερε μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, καθηγητής Πνευμονολογίας – Εντατικολογίας της Ιατρικής Σχολής, εξηγώντας του λόγους για τους οποίους διενεργούνται λιγότερα τεστ για τον κορωνοϊό, τις τελευταίες μέρες, σύμφωνα με στοιχεία του ΕΟΔΥ. Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι τα σαββατοκύριακα, το προσωπικό είναι μειωμένο.

Παράλληλα, όπως είπε δεν γίνονται τυχαία τεστ για να ελεγχθεί το επιδημιολογικό φορτίο στην κοινότητα, προσθέτοντας ότι σε τεστ υποβάλλονται όσοι έχουν βαριά συμπτώματα. Μάλιστα, όπως είπε, ενδεχομένως κάποιος που νοσεί να βγει αρνητικός αρκετές φορές έως ότου ανιχνευθεί ο ιός.

Κατά τη γνώμη του, οι λόγοι για τους οποίους ακόμα δεν έχουν αποδώσει τα μέτρα είναι το υψηλό επιδημιολογικό φορτίο στην κοινότητα, η μη συμμόρφωση σημαντικού ποσοστού των πολιτών και η έλλειψη πειθαρχίας.

Μιλώντας για το εμβόλιο, σημείωσε ότι πρέπει να πειστεί ο κόσμος για την ασφάλεια του και να γίνει. Όσον αφορά την φαρμακευτική αντιμετώπιση, υπογράμμισε, ότι σπανίως η επιστήμη έχει φτιάξει φάρμακα εναντίων τών ιών τόσο γρήγορα, υπενθυμίζοντας ότι για το AIDS χρειάστηκαν 40 χρόνια με αδιανόητη χρηματοδότηση και σήμερα δίνεται ένα κοκτέιλ φαρμάκων.

Πηγή: patrastimes.gr