Για την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα μας και τα μέτρα που πρέπει να διατηρηθούν ενόψει Χριστουγέννων, μίλησε στο MEGA ο καθηγητής Μικροβιολογίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

«Τα πράγματα πάνε καλύτερα απ΄ό,τι φαίνεται από τα νούμερα, ενώ υπάρχει και το εμβόλιο στην άκρη του δρόμου, παρ΄όλα αυτά για να μην την πάθουμε όπως το καλοκαίρι χρήσιμο είναι να είμαστε προσεκτικοί το επόμενο διάστημα και να αποφύγουμε τις πολλές επαφές ακόμα κι αν είναι Χριστούγεννα. Καλό είναι να κρατήσουμε τις μάσκες, τις αποστάσεις και όλα τα απαραίτητα μέτρα για να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε αυτό το δύσκολο διάστημα», τόνισε χαρακτηριστικά ο καθηγητής.

Και πρόσθεσε ότι «το πρόβλημα δεν είναι τι θα αποφασίσει η πολιτεία, το ζήτημα είναι πως θα προφυλάξουμε τους εαυτούς μας», σχετικά με την απόφαση της κυβέρνησης για το όριο των εννέα ατόμων στα ρεβεγιόν.

«Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι ο ιός μεταδίδεται με την αναπνοή, συνεπώς αν μαζευτεί πολύς κόσμος σε ένα σπίτι και με κλειστά παράθυρα λόγω καιρού, έχει κολλήσει όλον τον κόσμο» ενώ όπως είπε «η λογική είναι να μαζευτούμε με ανθρώπους που ήδη συγχρωτιζόμαστε μαζί τους», κατέληξε ο κ. Βατόπουλος.

Πηγή: patrastimes.gr