Για την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στην Ελλάδα μίλησε το πρωί της Πέμπτης, στο Mega, ο καθηγητής μικροβιολογίας του πανεπιστημίου δυτικής Αττικής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

Ο κ. Βατόπουλος χαρακτήρισε την αυξομείωση των κρουσμάτων λογική, σημειώνοντας πως «το καλό σε αυτό είναι ότι η αύξηση δεν είναι εκθετική και αυτό οφείλεται στον τρόπο με τον οποίο ο κόσμος αντιμετωπίζει την πανδημία».

Αναφερόμενος στον μέσο όρο ηλικίας των κρουσμάτων, είπε ότι οφείλεται στο ότι γίνονται πολύ περισσότερες εξετάσεις σε σχέση με κάποιους μήνες πριν και στο ότι οι ομάδες πληθυσμού, όπως οι νέοι και αυτοί που δεν έχουν κάποια προβλήματα υγείας, είναι πιο δύσκολο να προσέχουν όσο οι υπόλοιποι, λόγω και των συχνών μετακινήσεων.

Ο κ. Βατόπουλος υποστήριξε, πως γίνονται χιλιάδες τεστ καθημερινά και πως η αναλογία με τα θετικά κρούσματα είναι μικρή.

Κατά τον καθηγητή, η προσπάθεια που γίνεται τώρα, είναι να υπάρχουν όσο το δυνατόν λιγότερα κρούσματα, να είναι ελεγχόμενα και να μην υπάρχουν βαριά περιστατικά, ενώ όπως είπε, ο κόσμος πρέπει να διευκολυνθεί στην καθημερινότητά του ώστε να μπορεί να εφαρμόζει τα μέτρα και να ενημερώνεται συνεχώς, σημείωσε ο καθηγητής.

Όσον αφορά στα σχολεία, σημείωσε, πως πρέπει να γίνει μια καλή ενημέρωση στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής διαδικασίας. «Για τη χρήση της μάσκας, θα βγουν οδηγίες για το ποια παιδιά δε χρειάζεται να τη φοράνε, οι μαθητές γυμνασίου και λυκείου, ωστόσο, θα αντιμετωπίζονται ως ενήλικες. Πρέπει να εξεταστεί ο αριθμός των παιδιών μέσα στην τάξη, τα τμήματα να είναι όσο το δυνατόν πιο αραιά και να υπάρχουν διαλείμματα σε διαφορετικές ώρες», σημείωσε.

Τέλος, για το εμβόλιο είπε πως καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα είναι έτοιμο προς χρήση αρχές της επόμενης χρονιάς.

Πηγή: patrastimes.gr