Οι αποστάσεις και η αποφυγή του συνωστισμού είναι σύμφωνα με τον καθηγητή μικροβιολογίας, Αλκιβιάδη Βατόπουλο, το κλειδί για τον περιορισμό του κορονοϊού στην χώρα μας και πιο συγκεκριμένα στην Αττική που το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μεγάλη αύξηση κρουσμάτων.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στο «Newsbomb.gr» ο καθηγητής, η αυστηροποίηση των μέτρων σε μια περιοχή, δεν έχει να κάνει μόνο με την αύξηση των κρουσμάτων. «Για να ληφθούν επιπλέον μέτρα θα πρέπει να συνυπολογιστούν πολλοί παράγοντες όπως ο αριθμός των διασωληνωμένων, το «R» κ.α.», τόνισε ο Αλκιβιάδη Βατόπουλος.

Στην ερώτηση ποιο είναι εκείνο το στοιχείο που θα θέση σε συναγερμό την πολιτεία όσον αφορά την εξέλιξη της πανδημίας στην χώρα μας ο κ. Βατόπουλος ήταν ξεκάθαρος: «ο αριθμός των διασωληνωμένων».

Στο «κόκκινο» η Αττική – Αυτά είναι τα νέα πιο σκληρά μέτρα που έρχονται

Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους του χώρους, κλείσιμο στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος όπως εστιατόρια και καφέ, αλλά και αυστηροί περιορισμοί στην μετακίνηση είναι μόνο κάποια από τα μέτρα που θα μπορούσαν να εφαρμοστούν στην Αττική λόγω κορονοϊού, εάν τεθεί από τις Αρχές στο «επίπεδο 4» (αυξημένου κινδύνου).

Κυβερνητικές πηγές τονίζουν ότι για να μπει σε εφαρμογή το ύψιστο σχέδιο προφύλαξης θα πρέπει να διπλασιαστούν τα κρούσματα στην Αττική φτάνοντας τα 700 και ενδεχομένως τα 800 σε καθημερινή βάση. Η σημερινή εικόνα που παρουσιάζουν τα επιδημιολογικά στοιχεία θεωρείται σταθερή και δεν υπάρχει μέχρι στιγμής φόβος για κλείσιμο των εστιατορίων και τον μπαρ στις 10 το βράδυ.

Για την ώρα στο «επίπεδο 3» βρίσκονται η Αττική, η Αχαΐα, η Καρδίτσα, τα Τρίκαλα, τα Ιωάννινα, η Κοζάνη, η Καστοριά, η Πέλλα, το Ηράκλειο, η Θήρα, η Σάμος, η Μυτιλήνη κι η Ζάκυνθος.

Πηγή: patrastimes.gr