Βελτίωση της εικόνας στην περιοχή κι έξοδο από το σκληρό lockdown αναμένει ο δήμαρχος Κορδελιού- Ευόσμου Κλεάνθης Μανδαλιανός, με τη συμμόρφωση του κόσμου στα μέτρα που έλαβε η Συντονιστική Επιτροπή Διαχείρισης Covid-19.

Σε δηλώσεις του στο πλαίσιο της σημερινής παρουσίας του στα rapid tests που διενεργήθηκαν στον πεζόδρομο του Κορδελιού, ανέφερε: «Περιμένουμε τη βελτίωση της εικόνας που θα φανεί από τα rapid tests και την απόφαση των λοιμωξιολόγων εάν θα συνεχιστεί ή όχι το σκληρό lockdown. Πιστεύω ότι η απόφαση θα είναι αρνητική και την Δευτέρα, 1 Μαρτίου, θα βγούμε από τα αυστηρά μέτρα».

Τα rapid tests θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες στον δήμο Κορδελιού – Ευόσμου από τις 10 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι, όπως μεταδίδει το “ΑΜΠΕ”.

Αύριο, Τετάρτη, θα γίνουν στην πλατεία Ευόσμου, ενώ την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου, στο 3ο και 4ο Γυμνάσιο Ευόσμου στην περιοχή της Ηλιούπολης και την Παρασκευή, 26 του μήνα, στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου.

Στο μεταξύ, η δημοτική αρχή δήλωσε ότι θα σταθεί στο πλευρό των επαγγελματιών της περιοχής που πλήττονται οικονομικά με στόχο την ενίσχυσή τους από τα αρμόδια υπουργεία, ενώ ύστερα από επαφή με τον διευθυντή του ΟΑΣΘ αυξήθηκαν τα δρομολόγια των αστικών συγκοινωνιών για την περιοχή.

Επίσης, με γραπτό αίτημα προς την αστυνομική διεύθυνση Θεσσαλονίκης ζητήθηκε η αύξηση της αστυνομικής παρουσίας κατά τις ώρες απαγόρευσης της κυκλοφορίας σε όλο τον δήμο για την τήρηση των μέτρων προστασίας και τη φύλαξη της ιδιωτικής περιουσίας.

Πηγή: patrastimes.gr