Η Ελληνική Δικαιοσύνη με την σημερινή απόφασή της που χαρακτήρισε τη «Χρυσή Αυγή» ως εγκληματική οργάνωση, στάθηκε στο ύψος περιστάσεων και δίκασε σύμφωνα με το Σύνταγμα και το Νόμο, δήλωσε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δημήτρης Βερεβεσός.

Η δήλωση του κ. Βερβεσού έχεις ως εξής:

«Σήμερα, με την απόφαση για τον χαρακτηρισμό της «Χρυσής Αυγής» ως εγκληματικής οργάνωσης, η Ελληνική Δικαιοσύνη στάθηκε στο ύψος περιστάσεων, δίκασε σύμφωνα με το Σύνταγμα και το Νόμο και πάντα υπό το φως των πραγματικών περιστατικών που αποδείχθηκαν κατά την πολυετή ακροαματική διαδικασία.

Οι Δικηγορικοί Σύλλογοι και οι Έλληνες δικηγόροι, διαχρονικά, δεν αναγνωρίσαμε με τη στάση μας τη Χρυσή Αυγή ως κόμμα που ανήκει στο Συνταγματικό τόξο, όσο αυτή συμμετείχε στη Βουλή, πιστοί πάντα στις παραδόσεις του Σώματος και την ιστορία των αντιφασιστικών αγώνων μας.

Η στάση μας αυτή δικαιώθηκε και με την σημερινή εμβληματική δικαστική απόφαση του Εφετείου που επιβεβαιώνει και την πρόσφατη νωπή λαϊκή ετυμηγορία στις βουλευτικές εκλογές του 2019, η οποία έθεσε τη Χρυσή Αυγή εκτός Κοινοβουλίου.

Καλούμε τους Έλληνες δικηγόρους σε διαρκή αγωνιστική και δημοκρατική επαγρύπνηση, για να μη ζήσουμε στο μέλλον πάλι τέτοιου είδους φαινόμενα».

Πηγή: patrastimes.gr