Μεγάλη κινητοποίηση στο κέντρο της Βιέννης όπου μετά την επίθεση σε συναγωγή σημειώνονται επιθέσεις σε διάφορα σημεία στην πόλη και η αστυνομία καλεί τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους και να μην κυκλοφορούν. Όπως αναφέρει η αυστριακή εφημερίδα Kronen Zeitung. Την ίδια ώρα σύμφωνα με τον Florian Klenk, αρχισυντάκτη της αυστριακής εφημερίδας Falter, ο οποίος επικαλείται το ΥΠΕΣ, υπάρχει ένας νεκρός και αρκετοί τραυματίες.

Ο αρχισυντάκτης της «Falter» τονίζει ότι προς το παρόν δεν είναι σαφές εάν επρόκειτο για επίθεση σε συναγωγή ή απόπειρα δολοφονίας σε πελάτες γειτονικού μπαρ. Πάντως πληροφορίες της Kronen Zeitung αναφέρουν ότι δράστης ανατινάχθηκε, καθώς ήταν ζωσμένος με εκρηκτικά.

Η επίθεση φέρεται να πραγματοποιήθηκε πριν από λίγη ώρα, ενώ οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για πυροβολισμούς. Όπως μεταδίδει η ίδια πηγή, τουλάχιστον ένας αστυνομικός έχει τραυματιστεί σοβαρά. Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας.

Την ίδια ώρα η αυστριακή εφημερίδα σημειώνει ότι η εσωτερική υπηρεσία ασφαλείας της κοινότητας Ισραηλινών στην Αυστρία, έχει δώσει εντολή σε όλους τους Εβραίους πολίτες να μην εγκαταλείψουν τα διαμερίσματα ή τα σπίτια τους.

Πηγή: patrastimes.gr