Ένα βίντεο από την επίθεση μηχανών της αστυνομίας σε μπλοκ διαδηλωτών στη συμβολή των οδών Πανεπιστημίου και Ρήγα Φεραίου, έρχεται στη δημοσιότητα φέρνει στη δημοσιότητα η ιστοσελίδα ThePressProject.

Το βίντεο – ντοκουμέντο δείχνει την επέμβαση των αστυνομικών με τα μηχανάκια τους κι ενώ η μαζική διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας είχε ολοκληρωθεί.

Στην πλατεία Συντάγματος παρέμενε μόνο ο όγκος των διαδηλωτών του ΠΑΜΕ. Την Πανεπιστημίου κατέβαιναν διάσπαρτα μπλοκ άλλων χώρων, ενώ αστυνομικοί καταδίωκαν μεμονωμένες ομάδες που έκαναν επεισόδια.

Σε άλλο βίντεο, που ανέβασε o πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ, Γιώργος Αδαμίδης, εμφανίζονται αστυνομικοί της ομάδας ΔΡΑΣΗ να κυνηγούν διαδηλωτές που βρίσκονται εκεί και προσπαθούν να καλυφθούν. Φαίνονται μάλιστα να επιτίθενται και να ακινητοποιούν έναν διαδηλωτή.

«Τάγματα εφόδου του Χρυσοχοΐδη με τις μηχανές κυνηγούν τους διαδηλωτές απλούς πολίτες πάνω στα πεζοδρόμια αδιαφορώντας αν κάποιος μπορεί να τραυματιστεί. Δυστυχώς αυτό το νομοσχέδιο ψήφισαν σήμερα. Πρέπει να γνωρίζει όμως η κυβέρνηση ότι οι αγώνες και οι διαδηλώσεις του λαού δεν μπορεί κανένας νόμος να τις σταματήσει», αναφέρει ο κ. Αδαμίδης.

Πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, απαντούν: «Η ΔΡΑΣΗ δεν επιχείρησε να διαλύσει τη διαδήλωση. Πέρασε μέσα από τη διαδήλωση κυνηγώντας μπαχαλάκηδες».

Πηγή: patrastimes.gr