Με το δικό τους, “δροσερό” και ανάλαφρο τρόπο οι φοιτητές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης θέλησαν να στείλουν ένα μήνυμα υπέρ του εμβολιασμού για τον κορωνοϊό, προτρέποντας όσους συμφοιτητές τους παραμένουν διστακτικοί να το κάνουν, ώστε το ΑΠΘ να ξαναζωντανέψει.

Στο πλαίσιο αυτό, σκηνοθέτησαν ένα βίντεο με πρωταγωνιστές στους ίδιους το οποίο ανήρτησαν στο διαδίκτυο με τίτλο “Εσύ δεν το βαρέθηκες όλο αυτό ;” θέλοντας να καταδείξουν τις αρνητικές συνέπειες που είχε ο εγκλεισμός τους στο σπίτι και η αποχή τους από τις αίθουσες τον τελευταίο 1.5 χρόνο, εξαιτίας του Covid -19.

“Γιατί μας έλειψε το αμφιθέατρο και οι παρέες μας, για να ξαναζωντανέψει η βιβλιοθήκη, γιατί είχα να δω τόσους μήνες τα εργαστήριά μου” είναι οι απαντήσεις διάφορων φοιτητών στην ερώτηση γιατί εμβολιάστηκαν.

“Restart AUTh εμβολιαζόμαστε για να ξαναζωντανέψει το πανεπιστήμιό μας” επισημαίνεται στο βίντεο.

Μια από τις πρωταγωνίστριες του βίντεο, η Εύα Σαββίδου, τελειόφοιτη της Ιατρικής σχολής του ΑΠΘ μίλησε στο GRTimes.gr και εξήγησε τους λόγους για τους οποίους δημιούργησαν αυτό το βιντεάκι.

“Θέλαμε να αναδείξουμε πώς βιώσαμε πτυχές της καθημερινότητας στη διάρκεια της καραντίνας. Τι μας έλειψε από τα μαθήματα, από την επαφή με τους συμφοιτητές μας, με τους καθηγητές, με τους φίλους μας. Και να περάσουμε με διασκεδαστικό τρόπο ένα μήνυμα υπέρ του εμβολιασμού χωρίς να εξαναγκάζουμε κάποιον να κάνει το εμβόλιο” τόνισε η φοιτήτρια.

Πηγή: patrastimes.gr