Μόλις 9 μέρες από την ανάληψη της κυβερνητικής ευθύνης της χώρας από την ΝΔ στις 16/7/19 η Υπουργός Παιδείας κ. Κεραμέως ανακαλεί την αριθμ. 107670/Ζ1/03.07.2019. Με αυτή την απόφαση είχε συγκροτηθεί 9 μελής επιστημονική επιτροπή για την κατάρτιση του πρώτου προγράμματος σπουδών του Τμήματος Νομικής Σχολής στην Πάτρα.

Παρόλα τα ψηφίσματα και τις παρεμβάσεις που έγιναν από φορείς, δυστυχώς η απόφαση δεν ανακαλέστηκε. Η πόλη για άλλη μια φορά δέχθηκε την εκδικητικότητα της Ν.Δ χωρίς τα σωστά αντανακλαστικά. Ο νέος πρύτανης οφείλει να διεκδικήσει την επαναλειτουργία της Νομικής.

Ο Περιφερειάρχης κ. Φαρμάκης δεν συγκρότησε ποτέ την επιτροπή διεκδίκησης που με πρωτοβουλία του προκατόχου του κ. Κατσιφάρα θεσπίστηκε, παρότι αρχικά τάχθηκε κατά της απόφασης. Αλλά η πόλη οδεύει χωρίς πυξίδα. Μόλις προχθές συζητούσε για το φυσικό αέριο με αντιπαραθέσεις περί αγωγού η όχι ενώ συνεδρίαζαν τα δύο ανώτατα όργανα της πόλης και της περιφέρειας για άλλη μια φορά είχε διαιρεθεί για να φτάσουμε να δούμε σήμερα στον τύπο, «ότι δια ενεργειών» του κ. Περιφερειάρχη θα έρθει με αγωγό. Προς τι η συζήτηση όταν όλα είναι…..επικοινωνία; Εξάλλου το τάξιμο ποτέ δεν έκλεισε σπίτια ιδιαίτερα κατά την προεκλογική περίοδο, όταν όλα μεταφέρονται μετά τις εκλογές. Στο ίδιο χαλαρό κλίμα αντίδρασης και η Δημοτική Αρχή.

Ένα χρόνο μετά η Νομική Σχολή φαίνεται, ότι ξεχάστηκε. Οι απλές αναφορές ότι «η ΝΔ κατάργησε τη Νομική» περνούν απαρατήρητες. Όμως η διεκδίκηση δεν έχει τελειώσει. Ίσως η σημερινή επέτειος να αφυπνίσει συνειδήσεις και η πόλη να κάνει αυτό που πρέπει για την τρίτη πόλη της χώρας. Ας αφήσουμε πίσω το «δια ενεργειών μου» και την «επαναστατική γυμναστική» που έχουν την κατάληξη του μηδέν και ας συγκροτήσουμε ένα παμπατραϊκό μέτωπο για τα μεγάλα οράματα και τις διεκδικήσεις της πόλης και της περιοχής. Η Δημοτική αρχή άμεσα να συγκαλέσει και να ενεργοποιήσει τα ζωντανά κύτταρα της πόλης συγκαλώντας την επιτροπή διαβούλευσης.

Πηγή: patrastimes.gr